Két argentin spíler találkozik az Ausztrál Open első körében. Jelenleg Delbonis 4 hellyel előrébb rangsorolt honfitársánál, de gyakorlatilag nincs különbség a két játékos elmúlt időkben mutatott teljesítménye között. Egyikőjüknek sem a kemény pálya az igazi borítása, mindketten inkább salakos játékosok. Delbonis esetében a magasság pedig meglenne a kemény pályás játékhoz (193 cm), viszont a nemzetisége kötelezi.

Delbonis a tapasztaltabb kettejük közül, igaz csak 3 évvel idősebb, de több, mint 4x annyi hivatalos meccse van mint Londeronak. A győzelmi mutató mindkét játékosnál kb. hasonló, 1-et nyernek, 1-et elbuknak. Ez nem sok mindenre garancia egy teniszkarrier során és hát egyikőjük sem büszkélkedhet trófeákkal, de azért még a top 100-ba beférnek. A fogadóirodák teljesen 50-50-re adják a meccset, viszont ezen a borításon a bal kezes Delbonis szerintem előnyösebb pozícióban várja a találkozót. Nem várok viszont tőle sem nagy csodát, azért nincs olyan nagy különbség kettejük között és nem hinném, hogy bármelyikőjük simán tudná nyerni ezt a meccset.

Eddig 4x találkoztak egymással, mindegyik alkalommal salakon, a mérleg pedig 2-2. Tavaly találkoztak a Garroson, ott is hoztak egy 5 szettes meccset, most is valami hasonlóra számítok és úgy gondolom, hogy mindketten nyerni fognak legalább egy szettet, akárhogy is alakuljon a meccs. Jelen pillanatban Delbonist esélyesebbnek tartom, de Londero sem fogja könnyen adni magát, simán belemehetnek egy jó 5 szettesbe most is, de addigra a mi tippünk már zöldülni fog.

Delbonis, Federico - Londero, Juan Ignacio: Szettek száma - Felett/alatt tipp