Az első forduló és egyben az első játéknap egyik legjobb meccse is lehet akár a Dimitrov - Cilic összecsapás ahol két korábbi TOP10-es játékos feszül egymásnak. Persze egyikük sem idézi már top formáját de azért két ilyen színvonalú teniszezőtől joggal várhatunk egy fordulatokban gazdag jó mérkőzést.

A Bolgár játékos a meccs esélyese egy hajszállal, hiszen az utóbbi időben azért neki jobban megy a játék mint a langaléta horvátnak de kiemelkedőnek egyáltalán nem nevezhető Ő sem. A nagy tornákon oda-oda tudott érni, a Garosson és a Romai 1000-sen ment négy fordulót, majd a kemény pályás felkészülése Antwerp és Bécs állomását érintette ahol felemásan teljesített. Ennek köszönhetően tudott éppen hogy megragadni a top20-ban, viszont ha így folytatja ennek hamarosan búcsút inthet. Nagyon belenyúlt a dologba hiszen még egy jelenlegi gyengébb formában levő Cilic ellen egy első fordulóban játszani minden csak nem éppen öröm.. A horvát ugyanis kemény pályán általában leszokta gyűrni őt és utoljára az első körben 2007-ben kapott ki ami 11 mérkőzéses győzelmi szériát jelent. Mindkét játékos a Murray River Open -en próbált lendületet venni a soron következő GS-re de eléggé besültek. Dimi Harrist még könnyedén ütötte két szettben, viszont Popyrin elleni meccse már sejtette hogy nincs valami nagy formában, majd ez beigazolódott és Moutet nagyon simán két szettben verte meg. Cilicet pedig Chardy verte már a nyitókörben döntő szett tiebreakben.

Egyik játékosban sem érzem azt hogy itt 3:0-ra tudna nyerni. Szerintem Dimitrov jut a második fordulóba, de a korábban világranglista 3. helyezett horvát ha mással nem is a nagy szervájával nyerhet egy-egy szettet akár tiebreakben.

Tipp: 3-1

Dimitrov, Grigor - Cilic, Marin: Szettek száma - Felett/alatt tipp