Te tudsz underre fogadni? -foglalkozik a témával egy topic a fórumban, ahol bárki kifejtheti véleményét. Bár ott első sorban a fociról esik szó, azért underezni lehet mindenféle labdás sportágban, csak a line változik.

Ugye az underhez kellenek a defenzív csapatok, a rossz minőségű talaj, netán rossz időjárás, hideg, de ezekre teremsportoknál nem lehet alapozni. Így maradnak más tényezők, mint például a fáradtság. Na, ez máris faktor, amibe úgy kapaszkodok, mint pici kutyám a postásba. A Fradi és a Vipers hétvégén megütközött a BL-ben, két ellentétes félidőt produkálva. Én az első 30 percet láttam, ami épp a meccs underes része volt. 14-11-re nyerte a Fradi az első játékrészt, aztán a 2-ban már 33 gól született 16-17-es eloszlásban.

Viszont ne feledjük, az FTC játszott a Győr ellen egy elég magas tempójú meccset múlt héten, ahol úgy 50 percig simán meccsben volt. Aztán hétvégén a BL a Vipers ellen, és most hétfőn ismét megütköznek. Csak fogy az a szufla. Kovacsics Anikó kevésbé játszik direkt kézit, Háfra sem az a játékos, aki volt két éve, Keti kicsit Mörk üzemmódban van, jó és pocsék megoldások váltják egymást, Stolle szegény szintén a létszámot növeli, és az első ütközet, a hétvégi arra biztos jó volt a Vipers-nél, hogy azt a meccset kielemezve, most már tudják, hogy védekezésben ki az, aki külön figyelmet érdemel.

Eleve nem volt nagyon tempós meccs, a Vipers a Metz elleni meccsén 52-52 lövés volt, itt a Fradi-Vipers találkozón 43 és 42. Kevés technikai hiba, szinte nulla turnover, mindkét csapat jól rendeződött vissza. Azt várom, hogy itt sem lesz magasabb a frekvencia, egyik csapat célja sem lesz az uptempo handball. Bár a Vipers norvég együttes, azért látszik rajta a zaklatott idény, az EB terhelés, hogy idegenbeli túrára kényszerül. Abban is biztos vagyok, hogy Lunde is jobb százalékot hoz majd, mint amit hétvégén, 17 lövésből csak kettő akadt el benne. Ez mondjuk messze van attól a 30-35%-tól, amit ő tud szinte mindig, álmából felkeltve is.

Szerintem a frekvencia marad, ezzel a csapatonkénti 44-45 lövéssel kell számolni. Ehhez társítok egy jobb Lunde védési százalékot, és azt, hogy a norvégok csőrét csak böki a hétvégi zakó. Egy picikét ha feszítenek a védekezésükön, ha picit tompább lesz az FTC...

Én nem számítok sok gólra, azt sem hiszem, hogy egy ilyen back to back meccsre a győztes ismét úgy rá tudjon pörögni. Persze nagy téttel nem merek rámenni, ez nem az a tipp, amiből házat veszünk.

Ez egy tipikus, az időjáráshoz jól passzoló, letargikus, depresszív tipp. És akkor lehet, hogy az időjárás mégis befolyásoló tényező a teremsportoknál? Lehet, de ez már más lapra tartozik.

Vipers Kristiansand (n) - Ferencvárosi TC (n): Ferencvárosi TC (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp