Nem emberi, amit ezek a srácok tolnak. Mi, egyszerű foci**z*k minden meccstől azt várjuk, hogy az első perctől a végéig szórakoztasson, legyenek gólok, 20-30 helyzet. AHA. Gondoljunk bele, mi saját munkánkban hogy teljesítünk? Ugye-ugye, sokszor csak 'hozzuk a kötelezőt', vagy ahogy mondtuk vizsgák előtt fősulis időszakunkban, a minimum a maximum :D

Jó, mondjuk mi kevesen keresünk havonta milliókat, főleg nem euróban...

A terhelés ettől még nem kicsi, épp ezért bele-belefutunk gyengébb meccsekbe. Amondó vagyok, a Sevilla-Barca meccstől se várjunk sokat!

Az elődöntő dupla-meccses a Copa del Rey-ben, azaz ennek a meccsnek lesz visszavágója. Nem biztos, hogy itt mindkét csapat apait-anyait belead. Sőt szerintem biztos nem.

Lopeteguiék a Geta ellen játszottak hétvégén bajnokit, pont annyira lett parázs, amennyire várható volt. Sokáig egy totálhomály 0-0 felé ment a találkozó, amíg Djené Dakonam nem tesztelte Ocampos bokáját. Az argentin srác bokája sincs gumiból, nem nagyon hajlott 90 fokban. Most beírtam a gugliba, hogy Ocampos injury, erre azt dobta vissza, hogy bone damage... Aki látta, tudta, hogy ott villan a piros, és hogy Ocampos jó ideig nem játszik.

Szóval Ocampos tuti nem játszik, ami csak azért gáz a Sevilla részéről, mert ismét jó formát mutatott. Nem rossz csapat a Sevilla, jött Gomez is, de olyan fizikális szélső, aki még le is vesz embereket egy-egyben, nem sok van a Sevillánál. Konkréten egy sem rajta kívül.

Lopetegui célja mi lesz? A célja az lesz, hogy a Barca ne lőjön gólt. Egy oda-visszavágós párharcban ez alap, meg ugye az mindenképp, hogy maradjon esély a visszavágóra. Ugyanez lesz a Barca célja, egy iksz nem rossz eredmény, aztán majd otthon lehet alkotni valamit.

Ha a liga aktív belső védőit nézzük (ugye sem Pique, sem Ramos nem az), akkor egyértelműen J. Koundé a legjobb. Sőt én azt mondom, hogy a legjobb, hisz Ramos és Pique túl van a zeniten, Koundé viszont fiatal titán, közben olyan érett a focija, mintha 35 éves lenne. Sallangmentesen játszik, és francia, ahogy francia Umtiti, Varene, Lenglet... De Koundé kevesebbet hibázott, mint a három másik együttvéve...

A Sevilla a Lopetegui-éra előtt rendre overezhető csapat volt. Rúgta, kapta a gólokat. Lopetegui viszont alakított a felfogáson, rátalált a csapat Koundéra, kemény, labdabiztos középpályásokra, védekezni sem rest támadókra, így az andalúz együttes a LaLiga második legjobban védekező csapata a 'tico mögött.

Kérdés, hogy melyik mester mennyire forgatja meg a csapatát. Biztos lesznek pihenő kulcsemberek. Pl. Messi játéka is kérdéses. A Betis elleni bajnokin vasárnap csak a 2. félidőre jött, és nem is nagyon lehet összehasonlítani a Barcát Messivel meg nélküle. Ott egy félidő alatt 0 SOT, a másodikban három gól...

Viszont, ha lesz Messi-ha nem, a Sevilla védelme etalon, míg a Betis-é a futottak még kategória. Katalán oldalon kidőlt Araujo, így a Lenglet-Umtiti páros elé kell egy olyan jól szűrő, stabil középpálya, amilyet csak össze lehet pattintani. Épp ezért defenzívebb középpályát várok Koeman részéről.

Két egymást tisztelő, óvatoskodó csapatot várok, ahol, ha születik is gól, nem sok. Utolsó 7 meccsén 1 gólt kapott a Sevilla, ami nem véletlen. Mióta Lopetegui áttranszformálta a Sevillát, a Barca elleni utolsó két meccs végeredménye 0-0 és 1-1. Most is max. egy-két gólt várok, mivel lesz visszavágó, így akkor sem számítok pánikra a csapatoktól, ha mondjuk egyik vagy másik fél hátrányba kerül, de úgy érzem, jól ellesznek ők egy langyos 0-0-lal.

Ez a tipp egy helyen bukhat meg, amivel meg nem kalkuláltam, az pedig az, ha Lopetegui Koundét nem kezdeti. Na akkor kell a mák faktor.

Sevilla - FC Barcelona: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp