Az Ausztrál Open első fordulójában méri össze tudását a fiatal titán Casper Ruud és a hazai publikum egyik reménysége Jordan Thompson.

A norvég srác abszolút a feltörekvő tehetségek közé tartozik azt leszögezem,de egyenlőre csak salakon veszélyes. Kemény pályán ha az ATP Kupát nem számoljuk (ami szerintem amúgy sem mérvadó) tavaly két meccset tudott nyerni összesen. Ráadásul ezen a borításon szinte a teljes szezon lement. Az első szettekben odateszi magát az látszik,de azt követően bizony kiütköznek a különbségek. Nyilván voltak olyan vereségek amelyek benne vannak a pakliban,de tavaly itt kikapott Gerasimovtól aki azért megoldható feladat lett volna. Majd idén a formába lendülés helyett az abszolút salakos Veselytől is zakózott egyet. Az adogatásai gyengék és a tenyeresei nem elég kemények amely a vörös borításon elegendőek,de itt nem. A legnagyobb fegyvere a sebessége és az adogatás fogadás.

Az ausztrált előzetesen kissé lebecsültem pedig szép eredményeket is felsorakoztathat a neve mellé. A játéka kissé hektikus,de a kulcs momentumokban képes maximálisan fókuszálna. Jó példa erre a múlt heti Viell-Martinez elleni meccs ahol sokszor volt break labdája a spanyolnak,ennek ellenére mind a nyolc break labdát hárította Thompson. Amikor pedig neki adódott break lehetőség azt viszont könyörtelenül kihasználta mindkét játszmában. Az ausztrál a nagyobb tornákra jobban felszívja magát hiszen a párizsi 1000-esen Coricot is verte,a US Open a kötelező győzelmeket hozva egészen a legjobb 16 közé verekedte el magát. Thompson elég érzelem dús játékos,de hazai pályán ez számára inkább előny,hiszen tavaly Fogninitől is csak óriási öt szettes drámai csatában kapott ki.

Ruud gyors borításon mutatott játéka alapján egy sima vereségbe is beleszaladhat. A voksom így egyértelműen Thompson javára teszem.

Ruud, Casper - Thompson, Jordan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp