Két Guru-s elemzés után végre a saját csapatomra merek fogadni, és bár elég jól éreztem, meg hogy a Brighton és a City ellen nem nekik fog állni a zászló egyik szemem sír, másik nevet, hiszen bár nekem pontokat sikerült gyüjtenem a havi versenybe, a kedvenc csapatomnak változtatnia kellett a célkitűzésén és cimvédés helyett, most már első számú szempont a TOP 4 elérése, s ezáltal a Bajnokok Ligája szereplés kiharcolása, ami a jelenlegi feje tetejére állt, pénzügyi gondokkal teli szezonban kulcsfontosságú.

Jól jön most a Liverpoolnak, hogy MU ellen kiestek az FA kupából, hiszen 6 teljes napjuk van felkészülni a Leicester elleni rangadóra, ami annyit jelent, hogy a srácok hétfőn egy laza levezető edzésen vesznek részt, és keddre pedig szabadnapot kap a keret, hogy aztán szerdától teljes erőbedobással készülhessenek a szombat déli mérkőzésre. Elegendő idő lehet, hogy Kabak, esetleg Davies elegendő időt töltsön a csapattal, és egyikük (szerintem a török minden bizonnyal kezdőként kaphat szerepet már szombaton) legalább pályáre léphessen, ezáltal Hendersont vissza lehet sorolni a középpályára, és újra összeállhat a Hendo-Wijn-Thiago középső szekció, ahova a második félidőben remekül tud beugrani Jones és villogtatni tehetségéből, ahogy láthattuk a WHU elleni beállásakor, illetve a City elleni mérkőzésen, amíg le nem cserélték. Olyan hírek láttak napvilágot, hogy a héten elkezdheti a teljes értékű edzéseket Jota is, ami megnyugvásra adhat okot a szurkolóknak és újabb minőségi játékossal bővülhet ismét a Pool padja (bár lehet a hétvégi találkozó még túl korai lesz számára).

Leicesternél is látszanak a fáradtság jelei, hétvégén egy elég langyos mérkőzésen értek el egy 0-0-at a Wolverhampton vendégeként, illetve nekik még következik hétközben egy Brighton elleni FA kupa negyeddöntő, ahol nem hiszem a pihentetésen lehet a főszerep, hisz nagy esély lehet ez BR számára, hogy kupával gazdagítsa a Leicester trófea gyüjteményét, bár még van jó pár nagy csapat a sorozatban, egy esetleges győzelemmel már elődöntőbe léphetnének pályára a Wembleyben, ahol bármi megtörténhet, még akár a City ellen is ha vele kerülne össze.

Összegezve a közelmúlt egymás elleni eredményei, illetve a több pihenés/felkészülési idő miatt a vendégek fele mozdulok, és az ő pontszerzésükre tippelek. Nagyon remélem végre ismét győzelmet szerezz a kedvenc csapatom, és nem fog veszélybe kerülni a BL hely. Jó tipp lehet a sima vendéggyőzelem is, de elég lesz a döntetlen vagy vendég opció számomra.

Leicester City - Liverpool: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp