Kis csúszással ugyan, de tegnap éjszaka elkezdődött az idei első Grand Slam verseny is, az Australian Open. Sokáig vártunk erre, de végre nézők előtt rendezhetnek egy Grand Slamet, mégpedig a szigorú szabályoknak köszönhetően, mely ellen állítólag egy asuztrálnak sem volt kifogása.

Az amerikai Sam Querrey az olasz Lorenzo Sonego ellen lép pályára európai idő szerint kedd hajnalban. Korábban még nem találkoztak, ez lesz az első egymás elleni találkozójuk.

Querrey nagyon gyenge formában van, az amerikai legutóbbi tíz mérkőzéséből nyolcat elvesztett, egyedül Laaksonent és Mcdonaldot sikerült legyőznie. Mindkét játékos százon kívül helyezkedett el, de kapott is már ki százon kívülitől ő is többször. Nem csak az amerikait viselte meg a járvány, de rendkívül látványosan visszaesett, és érthetetlen vereségek sora vette kezdetét.

Az olasz játékos ezzel szemben egész jó formában van, igaz legutóbbi két találkozóját elveszítette, de több jó mérkőzése is volt, ha hosszabb távon nézem. Legyőzte például Bécsben Djokovicot is.

Több helyen is olvastam, hogy Sonego nem jelenthet akadályt még a verseny ilyen korai szakaszán, én azonban úgy gondolom, hogy hosszú mérkőzést láthatnak majd a kilátogató nézők. Az amerikai nagyon jól szervál, rengeteg ászt üt, és a tenyerese is jó egy ilyen gyors pályán, de szerintem ez kevés lesz most. Négy vagy öt szettet tudok elképzelni, akkor pedig már jó lehet az over, de van egy olyan érzésem, hogy lesz legalább egy tie break is a találkozón. Nem tudnám egyértelműen kihelenteni, hogy Querrey nyer, de azt igen, hogy nem lesz sima találkozó.

Querrey, Sam - Sonego, Lorenzo: Játékok száma - Felett/alatt tipp