Az Ausztrál Open második körében előzetesen parázs mérkőzésre van kilátás a hazaiak kedvence Kyrgios és a fiatal tehetség Humbert között.

Tavaly már a szezon elején mutatta Humbert,hogy vele bizony számolni kell. Kezdésként megnyerte élete első ATP trófeáját itt Aucklandben. Delray Beachen is még három meccset nyert azt követően viszont a szünet megtépázta a játékát. Októbertől viszont üstökösként robbantott ismét a francia mivel megnyerte második ATP trófeáját is és ez a lendület elkísérte az ezt követő helyszínre is Párizsba. Ahol ráadásul olyan skalpot is begyűjtött ,mint Tsitsipsas. Ezek mind csodálatos győzelmek,de szett veszteség nélkül ritkán sikerült hoznia ezeket a találkozókat. Vékony alkata ellenére elég kemény tenyereseket tud hosszan megütni. Jó vágott szervákat tud Humbert pláne mivel ő balkezes,Kyrgios pedig jobbkezes biztos nem fog ízleni az ausztrálnak.

Kyrgios a tavalyi Ausztrál Open óta csak az acapulcoi tornán indult ahol csukló probléma miatt feladta a meccset. A pikantéria az hogy pont Humbert ellen sérült meg. A torna előtt fájdalmakra panaszkodott az ausztrál,de ennek nyomát sem láttuk az előző fordulóban. Azonban már megszokhattuk a rendszeres hisztiket és kirohanásokat tőle mind a pályán és azon kívül is. Persze ezek számára inkább motivációként szolgálnak amelyekkel a meccs alatt is plusz töltésként járulnak hozzá a játékához. Ráadásul a publikum óriási erőt ad neki.A játéka nagyon hektikus ezért esetleges győzelme esetén kizártnak tartom,hogy végig fókuszban maradva három szettben abszolválja a mérkőzést.

Fiatal játékosként Humbert még ha őt tartom is esélyesnek a győzelemre végig koncentráltnak lenni úgy hogy a közönség teljes mell szélességgel az ellenfél mögött áll szinte lehetetlen küldetés. Főleg ha hozzávesszük,hogy Kyrgios bizony sokszor megtörheti a játék ritmusát különféle kreált vagy épp valós problémákkal.

Kyrgios, Nick - Humbert, Ugo: Szettek száma - Felett/alatt tipp