Két amerikai találkozik európai idő szerint szerda reggel, a harmincegyedik Taylor Fritz a harmincnyolcadik Reilly Opelkával immár hatodik alkalommal csap össze. Érdekesség, hogy ebből a hat találkozóból mindössze egyszer nem 2-0-ás végeredmény született, Grand Slame-en még nem találkoztak korábban.

Úgy gondolom, hogy ezen a találkozón mindketten nyernek majd legalább egy szettet, remélem nem olyan találkozó lesz, mint a Querrey - Sonego. Ott sajnos nem jött az elgondolásom, bár igazából több szakértő is tévedett a Querrey győzelemmel.

Fritz első fordulós találkozója nemcsak papíron volt nehezebb, mint Opelka találkozója. Fritz csak négy szettben tudta felülmúlni a spanyol Albert Ramos-Vinolast, a spanyol két mérkőzéslabdát is hárított. Opelka az 1008. helyezett tajvani Yen-Hsun Lut győzte le három játszmában. Egy gyenge, harmichét éves játékos nem jelenthetett akadályt Opelkának, bár a második szettben tie breakre került sor, ahol simán, 7-2-vel hozta a szettet az amerikai.

Több helyen olvastam, hogy egyértelműen Fritz a találkozó esélyese, és könnyebb mérkőzésre számíthat, mint az első fordulóban. Szerintem nehéz dolga lesz, Opelka kiváló adogatásaival meggyűlhet a baja, a tajvani ellen például tizennyolc ászt ütött. Idén eddig mindketten három találkozót játszottak, két győzelem mellett egy vereség a mérlegük, Opelkáé meglepőbb inkább, ő a százon kívüli holland Botic Van de Zandschulptól kapott ki két szoros szettben, ahol két tie breakre került sor.

A tippem, hogy mindkét játékos nyer legalább egy szettet, nem tartom kizártnak azt sem, hogy öt szett lesz. Nyertest nem mernék tippelni, talán az egymás elleni mérleg miatt Fritzet gondolnám.

Opelka, Reilly - Fritz, Taylor: Szettek száma - Felett/alatt tipp