Generációk csatája az Australian Open második körében, az idén 40 esztendős Feliciano Lopez játszik a 25 éves Lorenzo Sonegóval, az olaszok egyik üdvöskéjével.

Feliciano Lopez akkor kezdte a tourt, amikor az ellenfele még csak két éves volt, viszont már bőven túl van a pályafutása zenitjén, az egykori világranglista 12. játékos, aki mellékesen a madridi 1000-es torna versenyigazgatója. Azért egy Grand Slamhez komoly erőnlét kell, már a második meccshez is, főleg ilyen idős korban, és főleg, hogy Lopez négy szettet játszott, szűk 3 órát a pályán töltve. A ranglista helyezés nélküli, szabadkártyás Li Tu volt az első körös ellenfele, akiről sok mindent nem lehet megtudni, annyi bizonyos, hogy 10 év alatt 45 meccset játszott, az minden, csak sok, meg profi nem, és így is szenvedett vele eleget. Gyakorlatilag az első szervákkal verte, ami fiftyfiftyben jött, szóval az egyik nagy fegyvere becsődölt, maradt a másik, a röpte, ami ellene még elég volt, de Sonego ellen aligha lesz. Ráadásul a torna egyik legmelegebb napja lesz a csütörtöki, ez is nehezítő tényező lehet a veterán spanyolnak.

Sonego a negyedik legjobban rangsorolt olasz, az olasz tenisz jelenleg a fénykorát éli, nyolcan is top 100-ban vannak. Sonego, mint úgy általában az olaszok, a salakot tekinti prioritásnak, viszont a bécsi tornán megmutatta, hogy bizony kemény pályán sem elveszett. Szerencsés vesztesként verte Hurkaczot, Evanst, és ami a legnagyobb durranás, Djokovicot is sima 62 61-re. Magas srác, jól szervál, és elég király lendületi ütései vannak, nagyon jól gyorsítja a játékot. A nagy szervákra már felkészülhetett, az első körben a nagyadogató Querreyt verte sima 3:0-ra, 3 alkalommal is brékelve az amerikait.

Nem látom, hol foghatja meg Sonegót a spanyol, ráadásul ahogy hosszabbodik a meccs, úgy lesz egyre kevesebb esélye Lopeznek, nekem most az is meglepő lenne, ha az első körös, szenvedős játékával egy szettet is megfogna, Sonego sokkal fittebb, dinamikusabb, nem kérdés a győzelme, szerintem sima 3:0 az olasznak.

Lopez, Feliciano - Sonego, Lorenzo: Szett hendikeppel - Hendikep tipp