A hétközi kupaforduló kapcsán úgy érzem, hogy talán a Kaposvár lehet az a csapat, akikben leginkább a fogadási értéket látom. Várhidi Péter csapata Borsodba látogat, hogy az NB3 Keleti csoportjában tartózkodó Tállya ellen bejussanak a legjobb 8 közé!

Ugyebár a Rákóczi tavaly csontsimán kiesett az élvonalból, s ahogy szurkolójuk, Sound többször írta a szezon elején, kedvenc csapata idén aligha a visszajutásért, sokkal inkább a másodosztályban való bennmaradásért fog küzdeni. Kicsivel a szezon felén túl azt kell mondani, hogy teljesen igaza volt, hiszen konstans alsóházi csapat idén a Kaposvár, s az én meglátásom szerint van olyan jó a kerete, hogy a kiesést elkerüljék. Négy meccse veretlenek a bajnokságban, viszont a Győr decemberi legyőzését követően (2:1), 2021-ben eddig két ikszre futotta a Kazincbarcika (0:0), és a Békéscsaba ellen (1:1). Bár az eddig mutatott játék nem éppen acélos, azért elvárható most a somogyiaktól, hogy az egy osztállyal lentebb szereplő kiscsapat ellen dominálják majd a játékot, illetve behúzzák idei első győzelmüket tétmeccsen!

A kupában Fortuna eddig kegyesen melléjük állt, hiszen Pogacsicsék egyetlen esetben sem találkoztak magasabban jegyzett ellenféllel. Előbb a Sárvárt intézték el idegenben (0:3), majd a 32 között az ASR Gázgyár csapatát búcsúztatták (1:5). Amondó vagyok, hogy ha már a szerencse ennyire kedvezett számukra ismét a sorsolásnál, akkor azt illik kihasználni, már csak azért is, hogy a hétvégi Csákvár elleni bajnokira kellően növeljék az önbizalmukat!

A hazai kiscsapatról annyit kell tudni, hogy az NB3 Keleti csoportjának 18., azaz kieső helyén tanyáznak jelenleg, s sorozatosan szedték be a vereségeket a téli leállásig. Legutóbb, december elején a Balassagyarmat küldte meg őket egy négyessel (4:1). Utolsó sikerüket pedig még október végén könyvelhették el a bajnokságban a szintén gyengécske Debrecen II ellen, ami talán reálisan nézve most inkább DVSC III-nak felel meg, ha azt nézzük, hogy Loki idén tehetségesebb játékosait nem az NB3-ban, hanem sokkal inkább a másodosztályú DEAC-nál palléroztatja.

A Tállya alapból reménytelen helyzetét tovább növeli, hogy az NB3-ban még nem kezdődött meg a bajnokság, kvázi edzőmeccsekkel hangolódnak a tavaszi nyitányra. Gyakorlatilag ez a Kaposvár elleni mérkőzés is betudható annak. Óriási meglepetés, és egyben lebőgés lenne a somogyiaknak, ha az NB3-ban is pofozógépnek számító borsodi "amatőr" csapatot nem tudná rendes játékidőben megverni. Különösen azért lenne fontos, hogy elkerüljék a hosszabbítást, mert a Csákvár elleni hétvégi mérkőzésnek van némi kiesési rangadó szaga is, ha úgy tetszik, így biztos nem hiányzik a zöld-fehéreknek egy 120 perces kínkeserves tortúra.

Várhidi Péter a klub honlapján nyilatkozta is, hogy nyerni mennek Borsodba, de 4-5 helyen biztosan változtatni fog az alapkezdőjén a rotálás miatt. Viszont ez a mi szempontunkból jól is jöhet, hiszen olyan játékosok kapnak főszerepet, akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig, tehát itt az idő, hogy bizonyítsák a tréner felé, hogy számíthat rájuk, számolhat velük! Tőlük extrán motivált játékot, teljesítményt várok!

A komoly játékoskeretbeli különbségek ellenére engem meglepett a Rákóczira kiadott viszonylag magas szorzó. Az Unibetnél még hagyján az 1.40, de a bet365-nél még az 1.50-et is eléri az odds! Véleményem szerint mindkettőben határozottan érték van! Nálam ezáltal a vendég kimenetel egyértelműen a legjobb üzlet a szerdai magyar kupanap kapcsán.

Tallya Kse - Kaposvari Rakoczi FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp