Az Ausztrál Open második fordulójában méri össze tudását Nadia Podoroska és Donna Vekic. Egyik játékos sem az a hórihorgas fajta (Vekic sincs 180 cm)ami a tippem szempontjából kedvező előjel.

Az argentin lány a tavalyi Roland Garros selejtezőből indulva egészen az elődöntőig menetelt amivel egy szempillantás alatt berobbant a köztudatba. Podoroska villámgyors játékos nem hiába a legerősebb borítása a salak,de kemény pályán is kiválóan helyt áll. Ékes példa erre,hogy tavaly novemberben Linzben két kört is ment idén pedig Melboureben legyőzte Kvitovát és csak a negyeddöntőben kapott ki Vondrousovától a super tie breakben. Termete ellenére az első adogatásai elég erősek. A tenyeresek és a két kezes fonákja is elég kemény ahhoz, hogy bármelyik játékos számára rendkívül kellemetlen ellenfél legyen még ezen a borításon is. Az előző fordulóban a Mchale elleni találkozó kitűnő erőfelmérő volt. Az egész mérkőzés egy hullámvasút volt,de a női mezőnyben ez nem olyan meglepő. A csata kulcs momentuma volt,hogy fejben ki mennyire tudta rendezni gondolatait. Sok hibát ütött az argentin ,de rengeteg nyerő is párosult mellé.

Vekic tavalyi éve borzalmasan sikerült. Januárt követően összesen három találkozón győzött és a legkiábrándítóbb,hogy bizony verhető ellenfelektől is simán kikapott. Az idei év sem sétagalopp hiszen Pironkovától kikapott a felvezető tornán. Itt pedig az első fordulóban Wang ellen fordítania kellett a továbbjutáshoz. Az első szettben 44 százalékban ütötte be az első adogatásokat aminek meg is lett az eredménye. Podoroksa már Mchale ellen sem finomkodott amikor második szerva adogatás fogadást kellett támadnia. Vekicnek is sok nyerője volt,de 53! ki nem kényszerített hiba egy három szettes találkozón akkor is túlzás,hogy finoman fogalmazzak.

Podoroskát technikás játékosnak tartom és éles szituációkban is helyén van az esze. Az esetleges hosszú labdamenetek pedig még inkább az ő malmára hajtják a vizet. Szerintem nem kérdés,hogy megnyeri a találkozót.

Podoroska, Nadia - Vekic, Donna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp