Már a harmadik körben elég szép összecsapások jöttek össze, ezen meccs is közéjük tartozik. A korábbi világbajnok, jelenleg csak a 21. helyen rangsorolt bolgár csap össze a mindig veszélyes 16. helyen álló Carreno Bustával. Mindketten jártak már előrébb a ranglistán, Dimitrov egy ideje azért lefelé megy, de elvitathatatlan, hogy mennyire jó játékos.

Dimitrov 2017-es remek éve óta nem igazán tudott komoly teljesítményt az asztalra tenni, az idei Ausztrál Openen viszont két jó meccset tudhat a háta mögött. Cilic személyében azért elég kellemetlen első körös ellenfélt kapott, de simán intézte azt is, ahogy a második körben a hazai játékost is gyorsan elküldte pihenni. Alapjában véve kemény pályás játékosnak mondható, 191 centijével a jó szervák azért nem idegenek tőle, de mind tenyeressel, mind az egykezes fonákkal remekül tud irányítani. Karrierje során kétszer annyi tornát nyert és kétszer annyi pénzt is gyűjtött össze tenisszel, mint jelenlegi ellenfele.

A másik oldalon az a Carreno Busta van, aki rendkívül stabil játékáról is ismert, meglehetősen higgadt és jó kezű játékos. Spanyol származása ellenére tornagyőzelmeinek 3/4-ét kemény pályán hozta össze és tavaly is jót ment a grand slameken, a US Openen elődöntőzött, míg az AO-n Rafa állította meg a harmadik körben.

Egymás ellen 3-3-ra állnak, igaz kemény pályán 2x találkoztak és mindkét alkalommal Dimitrov nyert egyenes szettekben. Most azért szorosabb meccset várok, jelenlegi forma alapján közel vannak egymáshoz és nem gondolom, hogy bármelyikőjük szettveszteség nélkül lehozná a meccset.

Dimitrov, Grigor - Carreno Busta, Pablo: Szettek száma - Felett/alatt tipp