Kemény hetek elé nézz a Manchester City, hétvégén viszonylag simán nyerték a Pool elleni rangadót , bár közvélemény szerint sokkal jobb volt azon a meccsen a City, én ezzel nem teljesen értek egyet, lehet elfogultság is beszél belőlem, ez az utóbbi idők rangadóit idézte, mikor mindkét menedzser inkább a biztonságra törekedett, és mindkét csapatnak voltak periódusai amikor a másik fele tudott emelkedni, viszont ismét kijött a mentális fáradtság, most főleg Alissonnál és sima vége lett.

Tottenhamet láthattuk menniyt számít Kane jelenléte, vagy hiánya. Nélküle két sima vereség jött össze a Brighton és a Chelsea ellen, de így, hogy a vártnál sokkal hamarabb felépült, a hétvégi WBA meccsen góllal tért vissza, és hatalmas szerepe volt a helyzetek kialakításában és befejezésekben, összeségébe ég és föld a különbség a Tottenham játéka és eredményeségében Kane-el vagy nélküle.

Az ehhez hasonló rangadók Mourinho taktikájának tökéletesen megfelelnek, ha nem jön a hátsó alakzat rövidzárlata stabilan jól tudnak szerepelni az ilyen meccseken, és bár külső szemlélőként úgy tűnhet le vannak focizva, és nagy labdabirtoklási főlényt engednek az ellenfelei számára, de ezt úgy csinálják, hogy a kapujuktól távol, egymás között minimális rést hagyva, egy alig megbontható védelmet húznak fel a kapujuk elé, hogy a remekül berobbanó igazolásuk Bergwijnnel kezdeményezve remek kontrákat tudjon végigvinni a Kane-Son páros. Hétközben bár belefuttak egy Everton elleni vesztes 120 percbe, de minden bizonnyal már azelőtt több idő volt fordítva a hétvégi rangadóra, mint arra a kupameccsre.

Citynél továbbra is hiányzik Aguero, Ake illetve De Bruyne, viszont nélkülük is nagyon magabiztosan huzzák be sorozatba a három pontokat, köszönhetően annak, hogy ami miatt eddig Guardiola negatív szokásaként hozták fel, hogy hajlamos egy-egy meccs teljes túlgondolásába, és szokatlan felállításba felküldeni csapatát, azok most rendre ülnek.

City következő meccsei: Tottenham, Arsenal, Monchengladbach Bl-ben, West Ham, MU. Ezek közül talán a Mou féle Tottenhamnek lehet a legnagyobb esélye megállítani a remek menetelését, viszont a két csapat ellentétes formája miatt remek oddsot kaphatunk a Tottenham hendis támogatására, és tekintve, hogy nem nagyon szokott belefutni nagy pofonokba Mourinho, illetve a Citynek is nagyon nehéz a program, felesleges számukra rámenni a gólkülönbségre, inkább az előny tudatában visszakapcsolni, és lassú labdajáratásokkal várni, hogy az idő leperegjen és aktív pihenéssel készülni a következő meccsre lenne értelemszerű.

Manchester City - Tottenham: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp