Az Ausztrál Open küzdelmei már a legjobb 32 között zajlanak. Az általam választott találkozó a Sabalenka - Li összecsapás. A fehérorosz oddsa folyamatosan nő,de ez engem nem riaszt el.

Múlt héten kissé alábecsültem talán az amerikai Li-t,de véleményem szerint túlbecsülni sem szabad a képességeit.

Egyrészt ilyen fajta terheléshez nincs hozzászokva másrészt ilyen szintű játékossal nagy csoda ha találkozik. A múlt héten volt először, Brady személyében komoly játékos akit pályafutása alatt képes volt legyőzni. Ilyen kaliberű játékos Kerber és Kenin volt akivel a sorsolás egyáltalán összehozta volna tőlük pedig sima vereséget szenvedett. Nem tartom rossz játékosnak az amerikait,félre értés ne essék,de ő még nem áll ott véleményem szerint,hogy egy Grand Slam tornán nagyot alakítson. Számára már ez is óriási siker. Bár az is igaz hogy a sorsolás kegyeltje volt,mert Zhang és Cornet is bőven a verhető kategória egy top100-as játékos számára. Zhang az első szettben egy tucat rontással meg is ajándékozta amerikait odaadván a szettet. A második játszma pedig már edzés jellegűre sikeredett motiváltságban a kínai részéről.

A héten korábbi írásomban is kifejtettem,hogy Sabalenka a legjobb formában lévő női teniszező akit megállítani némi túlzással csak tankkal lehet.(vagy egy Osakával).Utóbbi négy tornájából 3-at megnyert a fehérorosz és csak a felvezető tornán kapott ki amelyet valljuk meg nem sokan vesznek komolyan.

Nem volt egy egyszerű meccse Sabalenkának az előző körben,de egy klasszis attól klasszis hogy ezeket a nehéz szituációkat képes kezelni és megoldani. A nehéz helyzetekbe egyébként saját magát keverte,mert a mérkőzést végig ő alakította. Az első szettben a rengeteg ki nem kényszerített hiba mellé sok nyerő is párosult. Ha e adatokat vizsgáljuk nem igazán volt a pályán Kasatkina. A második szettben sem változott a helyzet csak egy hangyányival kevesebbet rontott,Sabalenka de a játék képe megmaradt. A fehéroroszból árad a magabiztosság és az erő. A második adogatásokat direkt módon támadja nem vár a másik hibájára. Ezen a találkozón is rajta múlik majd a mérkőzés kimenetele az a meglátásom.

Sabalenka, Aryna - Ann Li: Játék hendikeppel - Hendikep tipp