Legutóbbi két overeztetése már jól alakult a Paksnak, így maradok a jól bevált vonaton. A Budafok ellen 4-1-re nyertek szuper játékkal, majd Csákváron a Magyar Kupában 3-2-re. A kupameccs amúgy értékelhetetlen volt, mivel olyan vizes volt a pálya, hogy egy normális akciót nem lehetett végigvinni. Tehát nehéz ezt a meccset beilleszteni az eddigi sorba, de mivel jól mutat a statisztikában, ezért megemlítem.

Lassan kezd olyan érzésem lenni, hogy Bognár Gyurival a Paks lett a magyar Atalanta, Bognár pedig egyenesen Gasperini. Láthatóan koppintja a külföldi trendeket, letámad és baromi gyorsan feltolja a labdát a játékosaival, amilyen gyorsan csak lehet, eljut az ellenfél kapujáig. Persze mindezt a gyorsaságot magyar szinten kell érteni.

A Puskás 33 pontos, a Paks 29 pontos. Olvastam a kis Bognár nyilatkozatát, szerinte ezen a meccsen fog eldőlni, hogy a Paks komolyan gondolja-e a dobogót, vagy csak egy középcsapat szintjén van. Ráadásul ott van az a faktor, hogy legutóbb 6-2-re nyert a Paks hazai pályán a Puskás ellen, tehát most lehetőség lesz a visszavágásra. Ebből a szempontból érdekes lesz a meccs.

Amúgy a Puskásról nem lehet sokat mondani, egy átlagos focit játszó csapat, amelyet inkább támadófelfogásúnak lehet tekinteni. Eddig minden idei mérkőzésén lőtt legalább egy gólt, pedig játszott már a Fradival is.

Várhatóan pocsék idő lesz, mivel nagyon hideg várható, de amúgy tiszta, eső és hó nem lesz. Ez jó hír azért. A hideg miatt két dolog lehetséges: vagy befagy a seggük a játékosoknak, és alibiznek egy jót a kezdőkörben, vagy pörögni fognak, hogy ne fázzanak agyon. Én utóbbira szavazok. Szerintem a három gól továbbra is elvárás a Paks mérkőzésein.

Puskás Akadémia - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp