A kilencedik kiemelt Matteo Berrettini a 19. helyen kiemelt Karen Khachanovval küzd meg az Australian Open 3.körében immáron a legjobb 16 közé jutásért. A mérkőzés egyértelmű esélyese az olasz aki hatalmas szervájával és bombaerős tenyeresével szétbombázta a Melbournei pályákat. A felvezetőtornán legyőzte Bautistat, Monfilst és a világranglista 3. Thiem-t is szettveszteség nélkül! Itt a GS-en pedig az elmúlt két körben szintúgy nem izzadt meg. Előbb Kevin Andersont verte három játszmában ahol kimagaslóan jól játszott, majd egy kisebb megingás után (két szettes előnyben belealudt a meccsbe és bukott egy szettet) Machacot is két vállra fektette különösebb nehézségek nélkül. A két meccsen összesen 95 nyerőt ütött ami nagyon magas szám úgy, hogy csupán hét szettet nyomott le. A gyors pálya nagyon kedvez a játékának, szervájával sokszor azonnal megnyeri a pontokat, piszkosul kemény ellenfél lenne bárki számára a mezőnyben.

Az orosz jóval gyengébb mezőnyben de szintén győzelmekkel hangolt az Openre, csak Sinner a későbbi győztes tudta őt megállítani döntő szett tiebreakben. Itt az első fordulóban az éppen 200-ba beférő Ausztrál, Vukic volt az ellenfele aki ellen azért szenvedett keményen. Ütött 50 ki nem kényszerített hibát, és közel volt ahhoz hogy két szettes hátrányból kelljen fordítania ami azért elég nagy meglepetésként hatott. Berankis elleni második körös meccséből sok következtetést kár levonni hiszen a litván semmiféle nyomást nem tudott rá gyakorolni, alig két órás meccsen jutott tovább az orosz. Ezek után most óriási minőségbeli ugrás következik Berrettini személyében akivel szerintem nem fogja tudni felvenni a versenyt a nem éppen élete formájában játszó 24 éves játékos.

A két játékos hivatalos meccsen háromszor futott össze és mindig az olasz nyert, sőt szettet is csak egyszer tudott fogni Khachanov.

Tipp: 0-3 vagy 1-3

Khachanov, Karen - Berrettini, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp