Jennifer Brady a sorsolásra nem panaszkodhat. Szombat reggel Kaja Juvant vadászta le igencsak könnyedén, míg a következő áldozata a szebb napokat is megélt Donna Vekic lesz. A találkozó nyertese pedig eléri a negyeddöntőt.

Kezdjünk Donna Vekiccsel, aki életében először jutott ilyen magasra Ausztráliában. Meglepő, mivel a 24 éves játékost láttuk már ennél sokkal jobb állapotban és formában is. Tegyük a kezünket a szívünkre és mondjuk ki: ki kellett volna esni Kaia Kanepi ellen, ha az észt nem ügyetlenkedi el a szombati meccsüket. Szett és break előnyben volt először a 35 éves veterán, majd a második játszmában meccslabdához is jutott. Ha ez nem lett volna elég, akkor a döntő játszma is végig kiegyensúlyozott volt, majd a végén a saját adogatását bukva ment el a meccs Kanepi számára. Vekicet szemlátomás megviselte a találkozó fizikálisan és azért ez kihatással lehet egy újabb maratoni összecsapásra. A horvát eddig sem sáfárkodott a játékpercekkel, miután az első fordulóban Wang ellen is lenyomott a tűző napon egy 2 óra 40 perces meccset. Ez így már kezd sok lenni és az alapból jobb formában ütögető Brady ezt kihasználhatja.

Nem elég, hogy kiesett a negyedből pár esélyes (Kenin, Azarenka), mint említettem Juvan és most Vekic is fizikális problémákat mutatva jön a Brady elleni meccsre. Brady alig három órát töltött a pályán eddig, míg fizikálisan sokat fejlődött az elmúlt időben, így ilyen téren biztosított a fölény. A két játékos amúgy a tavalyi újraindítás óta nagyon eltérő formát mutat. A leállás és a németországi edzések Bradynek nagy lökést adtak, míg Vekic győzelmi mutatója romlott - hiába rendezték a legtöbb meccset az általa kedvelt gyors borításon. Nem látom azt, hogy két nap alatt annyit változna itt a kettejük viszonyában az állás, hogy a horvátnak reális esélye legyen a győzelemre.

Vekic, Donna - Brady, Jennifer: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp