Karatsev 27 évesen eljutott odáig hogy első Grand Slam tornáján szerepelhet a főtáblán miután sikerrel vette a három fordulóból álló kvalifikációs tornát.. Az orosz játékos challanger és futures tornákon szerepel viszonylag sikeresen, 2020-ban két salakos tornát is tudott nyerni így jutott el a top 100 kapujába ami jelenleg is élete legjobb világranglista helyezése(111.). A torna meglepetését produkálja kétség kívül, főleg miután szintén élete első top10-es elleni győzelmét könyvelhette el a gyenge napot kifogó Diego Schwartzman ellen akit három szettben küldött haza. Előtte Gerasimov és Mager is áldozatául estek akik szintén gyengélkedtek viszont nem lehet elvenni az érdemet az orosztól hogy azokat is szettveszteség nélkül tudta nyerni. Viszont nincs ő hozzászokva az effajta terheléshez, a sorozatban ilyen szintű TOP játékosok elleni játékhoz, így a FAA elleni öt szettes dráma után óriásit kéne teniszeznie ha Dimit dolgát is szeretné megnehezíteni.

A bolgár játékos egészen elképesztő amit művel hiszen úgy van túl sikeresen szett veszteség nélkül négy mérkőzésen hogy Thiem, Carreno-Busta és Cilic is elvérzett ellene.. Így fáradt aligha lehet és a legsikeresebb és egyben kedvenc GS-én ismét nagyot menetelhet a korábbi elődöntője és QF-ei után. Szervája sok ingyen ponthoz segíti, összesen négyszer tudták elvenni tőle az adogatását eddig a tornán.

Nem ragozom túl... A rutin és az évek Dimitrov sikerét sejtetik. Karatsev volt időszak hogy nagyon jól játszott a meccsein belül és senki se mondta volna meg hogy top100on kívül van de ezt a szintet nagyon nehéz lenne végig tartani. Ott van példának az FAA elleni első két szett ahol konkrétan megsemmisült.. Hogy ma melyik arcát mutatja meg az jó kérdés, de a Thiem elleni három szettes siker után Dimitrov akkora önbizalom löketet kapott ami könnyedén átsegítheti ezen a fordulón. Leírni nyílván nem kell az oroszt, de ezt a párharcot 10ből 9x Dimitrov nyeri. Remélem nem ez lesz azaz egy eset amikor nem.

Tipp: 3-0

Dimitrov, Grigor - Karatsev, Aslan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp