Óriási meccs lehet ebből a negyeddöntőből, nem úgy mint két éve amikor a spanyol nagyon simán kevesebb mint két óra alatt tudott nyerni. Most viszont kicsit más a szitu. Nadal nem annyira meggyőző ami kissé érdekes jelentés úgy hogy minden meccsét 3:0-ra hozta. De Norrie ellen is voltak nehéz pillanatai és Fognini is megnehezíthette volna a dolgát a De Minaur ellen mutatott játékkal de messze elmaradt attól, viszont így is tudott a második játszmában 4:2-re vezetni Rafa ellen. Ha megnézzük az eddigi legyőzött névsort nem meglepő mondjuk ez a szép sorozat tőle, komolyabb feladat elé még nem lett állítva, most viszont nagy minőségbeli ugrás következik Tsitsipas személyében. A görög pazarul játszik a tornán és idén nem kellett csupa négy szettes kimerítő csatákban közte Federeren is átszenvedve magát az eddig mögötte levő úton. Kokkinakis ellen ugyan megszenvedett, de utána a végtelenül sima Ymer elleni "edzéssel" felére meccs és Berrettini sérülése és így visszalépése is hatalmas erőtartalékokat jelenthet neki egy várhatóan hosszú meccs alatt.

Így elég szerencsés szituban van hiszen pihent is és nagyon érzi is a pályát és a játékot a görög. Brutál jól adogat, szervája mögött 70% felett nyeri a pontokat, ami az első szerva adogatóudvarba érkezése esetén 80% felett is mozog. Egyetlen egyszer Ymer tudta lebrékelni már két szettes hátrányban ahol kicsit ellazsálta adogatójátékát Cici.

Egyik játékos sem fog itt három szettben nyerni, véleményem szerint egy nagyon hosszú öt szettes ütközet lesz ami garantálja az overünket. A legutóbbi öt meccsükből négy alkalommal is döntő szettre került sor.

Tipp: 3-2

Tsitsipas, Stefanos - Nadal, Rafael: Játékok száma - Felett/alatt tipp