Láttuk, mit csinált a Porto a Juventus ellen szerdán. A Porto megverte a Juvét 2-1-re, az olasz csapat kb. 70-75 percig a kaput sem találta el komolyan (tán egy CR fejes vánszorgott el a kapuig), aztán Chiesa gólja azért visszahozta a Juventust a párharcba, amely így a 2-1-gyel nyílt maradt. Viszont amíg fejben és fizikálisan a Porto bírt koncentrálni, tényleg sansztalan volt a Juve, az meg mi, hogy mindkét fi első percében gólt kapott. Az konkrétan a vicc kategória.

Az olasz élvonal nem erős. Ezzel lehet megbántok sok embert, de pl. ez az AS Roma ezzel a focival Angliában vagy a LaLigában nem lenne a 10-ben. Mióta a digi1-et tudom fogni, kétszer láttam játszani a római együttest, legutóbb épp az Udinese ellen, ahol nyert 3-0-ra, de úgy, hogy az Udinese ott ilyen Serie C szinten sem igazán volt. Ehhez képest megvoltak az udinei kontrák, de Deulofeuék mindent elrontottak.

Az AS Roma igazából szerintem egy könnyűlovassághoz hasonlít, amikor hagyják őket játszani, akkor képesek a jó focira, de amikor van ellenállás, jön a pofon. Márpedig a Braga azért tanúsít majd ellenállást. Utolsó 7 idegenbeli meccséből 5-öt elveszített az AS Roma csapata. Ez tény.

Az is tény, hogy a Braga utolsó hazai zakója 2020.09.25-én volt, azóta (és most kapaszkodj erősen) 16 tétmeccsen keresztül maradt veretlen. Volt ezek között EL-meccs a Leicester ellen vagy az AEK ellen, de volt ellenfél kétszer a Porto (szerdán láttuk, nem egy pocsék csapat), vagy a Benfica, de a Santa Clarótól elszenvedett zakó óta 13-3-0 a hazai mérleg. Ezen az említett 16 meccsen mindössze kettő volt, amikor 1-nél több gólt kapott, de akkor sem kapott ki.

Én láttam hétvégén az AS Romát, ez a csapat semmivel sem erősebb, mint a Braga. Ráadásul tudjuk, hogy az ibériai csapatok általában nagyon jól szerepelnek az EL-ben, szóval ezeket a dolgokat figyelembe véve nálam ez 1X.

(Ráadásul ami tény, olasz csapatok azért el-elengedik az EL-t, és ha megnézzük, hogy az AS roma most 3. a Serie A-ban, nem biztos, hogy nem menne a bajnokik rovására még 2-3 kör az EL-ben. És hiába a 3. most az AS Roma, a 7. helyen álló Lazio is csak 3 pont távolságra van, szóval a 4 BL -helyért a rengeteg zsetonért 7 csapat van versenyben reálisan nézve, az Inter-Milan duó vélhetően a 4 helyből kettőt elvisz. Márpedig a BL-lel, ha bejutna a Roma, sokkal több pénzhez jutna, mint most egy esetleges EL-győzelemmel. Az megint más kérdés, hogy azzal meg lenne a BL-indulás is jövőre... Na de nem nyújtom tovább, a Braga hazai mérlege impozáns, simán jónak tartom a luzitánokat akár a győzelemre is.

S.C. Braga - Roma: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp