A tenisz élmezőnyében is tapasztalhatjuk a fruktuációt. Hullámvölgyek, hullámhegyek vannak egyes játékosoknál. A korábban már említett portugál Joao Sousa mellett ilyen a a kiváló 2018 és 2019 -es évet magáénak tudó grúz Basilashvili is.

Nem elég a forma visszaesés, ráadásul még a felesége erőszakossággal is megvádolta (ki tudja mi igaz belőle vagy sem), de semmiképpen sem lökte előrébb Basilashvili amúgy is kátyúba ragadt szekerét. Tavaly elképesztő negatív 4-16 -os mutatókat produkált és az idei rajtja sem volt acélos. Az ITF, CH szinthez közelebb álló Arnaboldit majd Celikbileket két nagyon szoros meccsen tudta legyőzni, de amint fajsúlyosabb riválisba futott kikapott. Nehéz dolga lesz az edzői csapatának, hogy újra eredményesen teniszezzen és itt nem a tudással van a baj, hanem, hogy elvesztette a fonalat.

A francia Barrerenek hasonló gondjai nincsenek. Challenger szinteken magabiztosan teljesít és a hazai rendezésű ATP tornákon is nyereget mérkőzéseket. Nagy előny számára, hogy játékban van, ráadásul két selejtezős fellépésén önbizalmat is gyűjthetett. Előbb honfitársát Halyst majd underdogként a holland Van De Zandschulpot verte döntő szettben. Ez a két eredmény megsüvegelendő, nálam ez a két skalp az alapot jelenti a további sikeres folytatáshoz.

Egy megbízható, egyenletes teljesítményt nyújtó hazai versenyző az egyik, egy lelkileg, mentálisan megtört, a helyes útra való visszatérést csak kereső kaukázusi a másik oldalon. A szorzók már estek lefelé, de így is ajánlatos Barrere mérlegének serpenyőjébe pár zsetont pakolni!

Barrere, Gregoire - Basilashvili, Nikoloz: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp