A csütörtöki nap első szingapúri összecsapását a fogadóirodák ki-ki meccsnek lőtték be, ahol a német Hanfmann és a mokány moldáv Radu Albot találkozik. Azóta a szorzók minimálisan a kisinyovi születésű teniszező felé mentek el és nem véletlenül.

A harmincadik életévébe lépő Hanfmann jelentős eredményekkel nem büszkélkedhet, nagy dobása nem volt nagyobb tetteket rendre a Challenger Touron ér el. Magas termete ellenére még azt is mondhatjuk, hogy leginkább salakon érzi jól magát, de keményen sem kell félteni. Igen ám, de a germánt év végén a párizsi Mastersen egy sérülés is megakasztotta, ami alaposan visszavetette a formáját. A francia fővárosban Delbonis ellen 6:1, 2:1 -nél kénytelen volt feladni a második körös fellépését. Idén két sima vereség Ausztrál felségterületen Vilella Martinez és Rublev ellen, itt pedig az utóbbi időben a teremben csak "szédelgő" Duckwort -t verte meg.

Albot az Ausszi Openen újra jelezte felvette az üzemi hőmérsékletet. Ezt főleg a Bautista-Agut elleni siker jelezte, ami után sikerült még egy kört abszolválnia, majd a norvégok tehetsége Ruud ellen kellett letennie a kardját. Albot az első körben a selejtezőt sikerrel megvívó ausztrál Smitht búcsúztatta döntő szett 6:1 -el, mellyel a játékra és az alapütésekre is kellően ráérezhetett.

Albot ellenfelével ellentétben már jóval nagyobb rangú ATP tornákon is jelezte tudását, elég csak a Delray Beachben elért tornagyőzelmét említeni, ahol többek között Karlovicot, Kyrgiost, Steve Johnsont, McDonaldot és Evanst is megverte.

Albot jobban játékban van ellenfelénél, kisebb termete ellenére is jól fogadja a nagy adogatók szerváit és megbízható alapvonaljátékkal rendelkezik. Hanfmann nincs jó passzban, a legjobbjának utóléréséhez még időre és számos meccs lejátszására van szüksége. Moldáv továbbjutás van kinézőben!

Hanfmann, Yannick - Albot, Radu: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp