A rotterdami torna első fordulójában csap össze Kei Nishikori és Felix Auger-Aliassime. Két különböző generáció viadala lesz ez a hétfői mérkőzés.

A japán 2019-es sérülése óta elég hányattatott sorsú. Hiába az egy-egy győzelem,de ezek az eredmények csak szépség tapaszok .Valódi sikereket nem ér el. Kondicionális problémái mindig is voltak,de azóta ezek csak fokozódtak. Az eddigi stabil játéknak nyomait sem láthatjuk. Tavaly egyedül a salak szezonban próbálkozott profi tenisszel,de a győzelmek elkerülték. A kínosabbnál kínosabb eredményekben viszont bővelkedett. Az idei évet sem kezdte jól hiszen három mérkőzésen egy szettet sikerült elhoznia. Az ütései erőtlenek és gyenge a lábmunkája Nishikorinak amit eddig leszűrhettünk a jelenlegi játékából.

A kanadai srác még mindig csak 20 éves,de már most számolni kell vele,mert bárkire veszélyes. Nem véletlen,hogy a top20 között van. Az évet kiválóan kezdte Auger-Aliassime mivel rögtön egy torna döntővel kezdte meg az új esztendőt amit ugyan elveszített,de tudjuk hogy a kanadainak a döntők fóbiájává váltak. Ezzel a magabiztossággal felvértezve az Ausztrál Openen szett veszteség nélkül menetelt legyőzve az előzetesen esélyesebbnek kikiáltott honfitársát is akit lemosott a pályáról. Ennek a sorozatnak a megszakításáért saját magát okolhatja hiszen 2-0 szett előnyben volt Karatsev ellen is azonban ekkor fejben megtört a kanadai és kikapott.

Ezt leszámítva elmondható,hogy bomba formában Auger-Aliassime. Jó adogató és kiválóan mozog a pályán. Korábban a japán is hasonlóan dinamikusan mozgott a pályán,de mostanra ez teljesen eltűnt. Pedig a legnagyobb fegyvere volt a masszív alapvonali játék. A remek szögeket még megüti,de erő és a kellő intenzitás kiveszett a játékából. A kanadai élete egyik legjobb szériájában van hiszen 9 mérkőzésen csak kétszer kapott ki. Ráadásul Felix nem véletlenül indult el hiszen a tavalyi rotterdami tornáról szép emlékeket őriz (az elveszített döntő ellenére). Nishikorinak szerintem nem sok esélye lesz, így akár egy gyors 2-0 győzelem is lehet a kanadai srác számára.

Nishikori, Kei - Auger Aliassime, Felix: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp