Tartományi derbi. Mint ilyen eleve parázs, ráadásul mindkét csapatnak komolyat kéne kaparni ezen a találkozón, mert komoly lejtmenetben vannak, amit illene megállítani.

A Villarreal az Atleti ellen is derekasan küzdött, de gólt nem lőtt. Baena csereként mondjuk kapura küldött két komolyat, de Oblak nem véletlenül a világ top3 kapusa közül egy, megint mindent fogott. Ettől függetlenül a Villarreal nem nevezhető rossz csapatnak, a potenciál megvan, és igazából a keretet sem sújtja sérüléshullám.

A nagyobb baj pár km-rel arrébb van. A Valencia is kikapott hétvégén, a Getafe szó szerint megtörte. Piszkosul kemény focit tett a pályára a Geta, Bordalás kivette Alenát és Kubót a kezdőből, berakta a legkeményebb katonáit, és bedarálta a Valenciát. Küzdöttek Kang In Lee-ék, volt, hogy Kang In egy 4 perces perióduson belül kapott három olyan rúgást, hogy mindhárom a lap határát súrolta.

Diakhaby összehozott egy buta piros lapot, így eltiltott lesz, Paulista és Guillamón maradt a védelem közepén. Mikor a Geta elleni zakó után Paulistának megemlítették a kiesést, Paulista egyszerűen elsírta magát. Ami megmaradt a meccsből mint emlék, és ide tartozik, az az, hogy Correia mióta levágta a haját, sokkal több hibát követ el. Mondjuk szerintem összefüggés nincs, de amíg pálmafafejű volt, sokkal stabilabb volt, ezen a meccsen viszont voltak nagyon komoly hibái. De írhatnám, hogy csak a szokásos hibák hátul, ezekből minden Valencia meccsen van 3-4 orbitális, Gabrielnek is volt. Ugye őt is majdnem kipirosazták, csak egy 10-20 centis les mentette meg, mert ő is utolsó emberként rántott le egy Geta-spílert.

Viszont a Valencia nem volt langyos, éles volt, küzdött, akart, csak a Getával keménységben nem lehet versenyezni.

Én úgy vélem, erre a derbire mindkét csapat felpörög, és ha egészséges focit játszanak ők ketten, jön a félidei gól. Hogy egy, kettő vagy három, az részletkérdés. Ráadásul ez tipikusan olyan párosítás, ahol a büntető is benne van. A két együttes utsó 4 bajnoki meccséből 3 olyan volt, ahol az első negyed óra már gólt hozott, és a negyediken is megvolt a sansz, csak ott sikerült büntetőt rontani.

Valencia - Villarreal: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp