A rotterdami torna első fordulójában elég parázs kis találkozóra van kilátás hiszen a többszörös Grand Slam bajnok Stanislas Wawrinka az orosz tehetséggel Khachanovval csap össze. Eddigi egymás elleni mérlegüket tekintve 2-1 a svájci javára.

Egyik játékos sincs élete formájában azért ezt leszögezhetjük így a mérkőzés kezdete előtt. Azonban nem mindegy,hogy ki épp mennyire van mélyen abban a bizonyos gödörben márpedig az orosz nagyon az aljára került. Nála szerintem egyértelmű pszichés problémák a fő forrásai a nehézségeknek. Tavaly augusztusban Cincinnatiben már elkezdődött a vesszőfutása ekkor Bautista ellen megnyerte az első szettet majd ezt követően két szett alatt 5 játékot nyert. Lajovictől bődületes verést kapott hisz 3 játékot kapart össze a meccsen. Evans ellen is szett előnyben volt Antwerpenben,de természetesen zakózott. A bajt csak tetézi,hogy ezek mind olyan játékosok akik bőven verhetőek. A csúcspontot az Ausztrál Openen érte el amikor a sérült Berrettini ellen a tie breaket nem tudta behúzni.

A svájcinak azért egy két szép siker és sorozat kijutott az elmúlt időszakban. Tavaly a legnagyobb skalpokat pont az oroszok ellen gyűjtötte be. Legyőzte Medvedevet a kenguruk földjén,Rublevet pedig év végén Párizsban. Egyértelmű,hogy a játékkal nincs nagy probléma inkább fizikális nehézségekbe ütközik,de a torna ezen szakaszában kétlem,hogy jelentkeznének ilyen gondok. Khachanov játékát nem lesz nehéz megtörni egy-egy keményebb fonákkal. Wawrinka rendkívül technikás játékos ezért a váratlan húzások mindig ott vannak a tarsolyában amivel sokszor meglepheti ellenfelét. Ezek a demoralizáló pontok az orosz lelki üdvösségének finoman szólva sem fognak jót tenni ez garantálható.

Stannek motivációs problémái nem lesznek hiszen korábban megnyerte ezt a tornát.Amennyiben a mérkőzés elejétől tud irányítani és gyűjteni a pontokat akkor nem jelenthet akadályt számára az amúgy is széthullott orosz legyőzése.

Wawrinka, Stanislas - Khachanov, Karen: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp