Meglepetést érzek a kedd esti Premier League mérkőzésen, aztán remélem nem lövök mellé a tippel.

Citynek lényegében zsebben egy újabb bajnoki cím, hiszen 12 ponttal vezetik a bajnokságot, előnyük egészen pontosan négy meccs a mögöttük levő MU-Leicester duóhoz képest, ami önmagában is tettemesnek mondható, és tekintve, hogy a bajnokságban rajtuk kivül senki sem képes konstans jó teljesítményre, vagy bár nyögvenyelős 1 gólos győzelmekre, számomra elképzelhetetlen, hogy ez az előny annyira leolvadjon, hogy bárki is beleszólhatna a PL serlegért folytatott harcba. Ez minden bizonnyal Guardiola fejében is, és ami elképesztő adat, hogy utolsó legalább egy hetes szünetjük még december 26. és január 3. között volt, mikor kisebb Covid fertőzések ütötték fel a fejüket a City háza táján és halasztani kellett az Everton elleni találkozót. Azóta két meccsük között 3-4 napok telnek el, ennek ellenére embertelen amit letesznek a pályára, utolsó pontvesztésük még a WBA ellen volt, de ami még elképesztőbb megszorítani sem nagyon tudta őket senki, legszorosabb meccsük a hétvégi WHU elleni találkozó volt, ahol a két középhátvédjük volt a nyerő ember, és az ők góljaival sikerült nyerni az igencsak jó formában levő Moyes csapat ellen. Ez az elképesztő iram nem tudom mennyi ideig bírható, és valamikor jönni fog tőlük a botlás, állnak még a két angol kupában és a BL-ben is lényegében zsebben a továbbjutás, hosszú még a szezon számukra, és úgy kell a formát időzíteni, hogy amikor a lényeges dolgok eldőlnek, akkor legyenek bomba formában. Ez az utóbbi években nem ment a legjobban Guardiolanak, és ennyi elköltött font milliók után is még egyszer sem volt képes bár egy BL elődöntőt megfogni a csapatával. Ebből tanulnia kellett/kellene, és az ilyen számukra nem annyira fontos mérkőzéseket kicsit elengedje, nem kell feltétlen 120 fokon pörögjön mindenki, és hosszabb távon gondolkodni, egy két kulcsjátékost padon hagyva pályára lépni, tekintve, hogy hétvégén MU elleni városi rangadó, erre minden esély megvan.

Wolverhampton jó kis hullámvasútra ült fel ebben a szezonban, váratlan győzelmek (lásd Arsenal elleni fordítás), de ugyanakkor váratlan vereségek is be-be csúsznak Nuno Espirito Santos csapatánál (pl. Palace és WBA elleni földbe állások). Ugyanakkor utóbbi 5 fordulóban nem találtak legyőzőre, 3 győzelem mellett játszodtak két döntetlent egész jó csapatok ellen: Arsenal, Leicester, Leeds, Southampton és Newcastle. Ezekből az eredményekből egyedül a Newcastle elleni iksz, ami kissé csúnyán fest, de a többi igencsak süvegelendő eredmény az ő szemszögükből nézve.

Tavalyi szezonban kétszer is megfricskázta a Wolves a Cityt, és tekintve a City eddigi és ezutáni meccsdömpingjére semmi szükség itt belemenni egy sok gólos győzelemre, ha megvan a vezetés le lehet engedni, és várni, hogy leteljen a 90 perc. Nem fog 3 gólos verésbe szaladni ma a Wolves.

Manchester City - Wolverhampton Wanderers: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp