A Juventus szereplése a bajnokságban eléggé csalódást keltő... mármint a torinói szimpatizánsok számára mindenképp... Persze amúgy sokan örülnek, hogy nem a szokásos, unalmas forgatókönyv megy a Serie A-ban, hogy a Juve gyakorlatilag rajt cél győzelmeket arat... Most per pill 10 pontos hátrányban van a listavezető Interrel szemben, igaz, egy meccsel kevesebbet játszva... Mai győzelmükkel ezt 7-re csökkenthetik.... ami kötelező házi feladat jelen helyzetben... Pirlo ugyanis gyorsan kellemetlen helyzetbe kerülhet ha a bajnokság elúszik... és "neadjisten" még a BL-ből is kiesnek, ahol 2-1-es hátránnyal kezdhetik az olaszországi visszavágót az FC Porto ellen.

Nincs tehát abban a helyzetben a Juve, hogy pontokat hullajtson, pláne nem otthon egy Spezia ellen... óriási blama lenne... a veronai döntetlen sem szép, de azért a Verona veretesebb brigád, idegenben senkinek sem kellemes túra. A Spezia noha okozott már meglepetéseket idén (AC Milan...), jóval kellemesebb ellenfél, mint a Hellas.

Sok csapathoz hasonlóan a zebrák is küzdöttek sérüléshullámmal, melyből még mindig akadnak maródiak... a Dybala, Arthur, Bonucci, Cuadrado kvartett szinte biztosan nem léphet ma pályára, de Morata játéka is kérdéses.... Ennek ellenére még mindig van annyira mély és minőségi ez a Juve keret, hogy kötelező győzelemként tartsuk számon a ma esti mérkőzést.

A WhoScored (ők azért egészen jól szokták megtippelni a várható kezdőket) az alábbi kezdő tizenegyet várja ma Pirlótól: Szczesny - Bernardeschi , De Ligt , Demiral , Danilo - McKennie , Bentancur , Rabiot , Chiesa - Kulusevski , Ronaldo. Úgy gondolom, hogy ez a tartalékos Juve keret is klasszisokkal erősebb a Spezia bármilyen felállásánál... De hogy róluk is essen szó, náluk is több hiányzó várható... Marchizza, Mattiello, Rafael és Saponara játéka is kérdéses.

Úgy gondolom ma nem egy újabb Juve blamát látunk és megoldják a kötelezőt Ronaldoék... Ronaldo amúgy is szeret a kiscsapatok ellen villogni, most adott a lehetőség. Minimum egy, de inkább több gólos hazai sikert várok!

Juventus - Spezia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp