A dohai torna második körében csap össze Maria Sakkari és Madison Keys. Mind a két játékos a közvetlen élmezőny tagja hiszen benne vannak a top30-ban.Fontos lehet e torna a lányok számára még ha más-más a motiváció.

A tavalyi évet jól kezdte az amerikai lány mivel egy brisbaine-i torna döntővel nyitott. Ezután az Ausztrál Openen (e mérkőzés pikantériája hogy) a mostani ellenfelétől simán kikapott. Majd ezt követte a Cincinnati verseny ahol Jabeurtől is egy csúnya vereséget szenvedett. A bajok csúcspontjára azonban csak ezt követően jutott Madison hiszen nyak sérülést szenvedett a US Openen.A salakos Grand Slamen még elindult,de rögtön kikapott amiben a meglévő sérülés is biztos szerepet játszott. Ettől kezdve nem is játszott egészen a keddi napig ahol legyőzte Bencicet amire biztos sokan felkapják a fejüket.Viszont egy lényeges tényező is beleszólt a találkozóba,mert Bencic néhány napja még a kenguruk földjén torna döntőzött ezért szerintem teljesen dekoncetrált volt.

A görög lány azon kevesek közé tartozik aki a csonka szezon ellenére vagy éppen ezért kivirágzott. Óriási önbizalommal és olykor hatalmas sikereket vagy épp rész sikereket ért el.Hiszen ki nem emlékezne a Us Openen a heroikus mérkőzésére Serena Williams ellen.Az év első tornáján ráadásul olyan neveket győzött le hogy az ember csak pisloghat.Muguruza,Kenin,Gauff egy versenyen belül elkalapálni őket megsüvegelendő. Az Ausztál Open biztos nagy csalódás volt a számára hiszen az első körben kiesett. Itt Dohában viszont úgy láttam helyreállt az önbizalma mi sem bizonyítja jobban minthogy Sheriffnek az első szettben egyetlen egy játékot sem engedélyezett .

Szerintem Sakkari kitűnő formában van,míg Keys most kezdett el egyáltalán éles meccseket játszani ezért nagy reményei nem is lehetnek.Pluszba ha hozzávesszük,hogyha nincs ez a számára szerencsés szituáció a görög lánynak most nem ő lenne az ellenfele.

Sakkari, Maria - Keys, Madison: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp