Tegnap amilyen formában elment a City mérkőzésre tett tippem nem jött, hogy elhiggyem, szinte végig egál közeli eredményt sikerült tartani, aztán jött a 90. perc amikor elérték az általam beírt line-t, hogy aztán a 90+3-ba felmutassák a középső ujjukat nekem, és tovább tartson a GURU-s pechszériám... hihetetlen.

Na de elég is arról a meccsről, a mai Burnley - Leicester mérkőzéssel probálok meg valamelyest javítani az egyenlegemen.

Leicester a hétvégén annak ellenére, hogy hamar vezetést szerezték, nem tudták megőrízni az előnyüket az Arsenal ellen, és sima vereségbe szaladtak bele, úgy, hogy a góljukon kívűl nem volt igazán nagy helyzetük. Elég rendesen megedzette őket az erőltetett menetrend és a hétvégi mérkőzésen az az érzésem volt, hogy fizikálisan nem tudják felvenni a versenyt az Arsenallal. Erre a fizikális és mentális fáradtságra, ami lényegében az EL kiesésnek is köszönhető, még rátett egy lapáttal, hogy hetekre elvesztette Brendan Rodgers két nagyon fontos játékosát: Barnes és Maddison sem lesz bevethető, ami egy Leicester keretnek igenis nagy érvágás, ketten együtt 26 gólban voltak benne (17 gól, 9 asziszt), ami a csapat góljainak az 57 százalékát teszi ki. Tavalyi szezonban is a végére fogyott el a csapat olyan szinten, hogy lemaradtak a BL helyezésekről, és bár egy vereség után nem kellene ilyen messze menő következtetéseket levonni, nagyon nehéz tavasz elé néznek ismét, ha BL helyekre akarnak odaérni, hiszen MU-City páros úgy nézz ki boritékolható az első két helyen, utánuk a maradék két helyre még pályázik Liverpool, Chelsea, talán Everton és a Leicester.

Burnley hétvégén csúnya verésbe szaladt bele Londonban a Tottenham ellen, nagyon amatőr gólokat kaptak, mintha ott sem lett volna teljes a koncentráció. Hazai pályán nagyon erősek, utóbbi 10 PL meccsükből mindössze kettőt kaptak ki, City ellen 0-2 és a MU ellen 0-1. Sean Dyche csapata nem a látványos játék híve, beviszik az Ikaruszt a saját kapujuk elé és próbálnak a lehető legkevesebb, és leggyengébb minőségű helyzetet engedni az ellenfeleinek, és a kapuba is egy remek kapus áll, Nick Pope személye elégséges magabiztosságot tud suggalni a hátsó alakzatnak.

Leicesternek nagyon nehéz dolga lesz, ha ezt a falat fel akarja tőrni, és tekintve, hogy két ilyen tehnikás, gólerős játékosa dőlt ki én nem adok nekik sok esélyt. Egyedül Vardy maradt, viszont az ő erényei is kontráknál tudnak felerősödni, illetve ha megfelelő kiszolgálást tud kapni, Barnes és Madisson hiányában ez igencsak hiánycikk lesz a mérkőzésen.

Véleményem szerint ismét pontot/pontokat veszíthet a Leicester.

Burnley - Leicester City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp