Ha csak a két csapat aktuális formáját nézzük akkor inkább a vendég siker vagy egy plusszos hendikepes győzelem adná magát első ránézésre de azért más itt a leányzó fekvése... A Nice sokkal jobb erőkből áll és hazai környezetben mindenképp győznie kellene a tavaly rövidített bajnokság 5. helyen végzett Ursea legénységnek. Az utóbbi fordulókban nagyon kemény volt a sorsolásuk. Kizárólag felsőházi csapatok ellen játszottak, így nem meglepő a felemás eredménysor. Az előző fordulóban viszont egy hosszabb nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg, a Rennes idegenbeli legyőzése mindenképpen átlendítheti a csapatot a holtponton, de akár a PSG elleni játékba is bátran kapaszkodhat a csapat. Rony Lopes, Dante és Reine-Adelaide nem bevethetőek, de ehhez már hozzászokhattak hiszen nem most dőltek ki a sorból.

A Nimes az utóbbi öt meccsén szerzett 10 pontot. Ez egészen parádés akár hogy is nézzük, viszont ha jobban belenézünk a meccseik részleteibe láthatjuk hogy a játék képe többször nem indokolta a pontszerzésüket. Sokszor nagy mázli kellett a pontszerzéshez, másrészről ezt a 10 egységet három kiesőjelölt (jelenlegi 17., 19., 20.) és a botrányos formában levő Bordeaux(11.) ellen hozták össze. A remek sorozat ellenére is csupán osztályozós helyig tudtak előrelépni, ne feledjük már tavaly is csak a vírushelyzet mentette meg őket vélhetően a kieséstől amivel idén komolyabb gondjaik lehetnek. A másik nagy probléma a rengeteg sérült, akik mellé az előző fordulóban csatlakozott a Nantes ellen az utolsó percekben kiállított belső védőjük Miguel egy buktatást követően. Így az eddig sem túl stabil védelmük még inkább lyukas lehet majd (Nimes kapta a legtöbb gólt a ligában - 27 meccsen 52-t).

Az egymás elleni eredmények is erős hazai fölényt mutatnak, hiszen az elmúlt években hatszor futottak össze és ebből ötször a Nice ünnepelhetett a meccs lefújását követően. Nem lesz egy sétagalopp de szerintem egy góllal behúzzák Gouiriék.

Tipp: 2-1

Nice - Nîmes Olympique: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp