Rotterdamban egészen komoly kis névsor gyűlt össze, Grand Slam döntősök és győztesek egyaránt megtalálhatóak a főtáblán, szép kis skalp lesz, aki behúzza majd vasárnap a döntőt.

A Grand Slam győztesek táborát Andy Murray erősíti, viszont az utóbbi években a sérülései miatt jelenleg csak 100-on kívüli a skót. A csípőprotézise után egyáltalán az csoda, hogy játszani tud, 2020 végén ágyékizom-sérülése volt, év elején pedig elkapta a koronavírust, így pedig ki kellett hagynia az Australian Opent, majd a kéthetes karantén miatt nem tudott edzeni. Idén aztán Challanger tornát sem tudott nyerni, Marchenkótól kapott ki a döntőben, Montpellierben első körös sima vereség Gerasimovtól, és így jutott el oda, hogy szabadkártyásként indulhat Rotterdamban, és verte az ugyancsak szabadkártyás Haaset, egy 2,5 órás meccsen. Próbálja ugyanazt a teniszt játszani, mint régen, sokat brusztol, de rengeteget hibázik, és az erőnléttel is vannak problémák, sokszor rövidít, hogy minél hamarabb vége legyen a pontnak, a hosszú labdamenetek ma nem neki fognak kedvezni.

Rublev már TOP 10-es játékos, akinél nem nagyon fordulnak elő meglepetések, az alatta lévőket könyörtelenül eltapossa, a top játékosoktól pedig benne van, hogy kikap. Eddig elég jó éve van, nyerték az ATP Cupot Medvedevvel, az AO-n negyeddöntőig ment, Rotterdamban meg sima 2:0-val kezdett Giron ellen. Nagyon jó fizikuma van, gyors, mind a két oldalról zúzza a labdákat, ami teremben ugye még gyorsabb játékot eredményez. Haase még nem tudta leütni folyamat 2-3 szetten át Murrayt, Rublev már le fogja, sokkal stabilabban vágja be a nyerőket.

Murray még nem az a játékos, aki volt, egy komolyabb teniszező jelenleg simán két szettben ledarálja, Rublev pedig igazán stabil, laza 6-3 6-2 a tippem az orosznak.

Murray, Andy - Rublev, Andrey: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp