Csütörtökön este két, az elmúlt fordulóban egyaránt 1:0-lás sikert arató csapat találkozik egymással Birminghamben! A hazai pályán játszó West Brom az Everton gárdáját fogadja a Hawthorns gyepszőnyegén!

A futballberkeken belül csak "Big Sam"-ként becézett Sam Allardyce együttese alighanem az utolsó erőtartalékait gyújtotta be az utóbbi hetekben, hogy valamilyen módon elkerüljenek végre a kieső helyekről. A nagy akarás eddigi eredménye, hogy azt elmúlt három fordulóban nem kapott ki a West Brom, amire a krónikák szerint 2015 óta nem volt példa! Ráadásul a kezdeti ikszek után a hétvégén fontos győzelmet arattak a Brighton ellen, bár a találat mikéntje komoly visszhangot okozott a sportsajtóban! Mindez azonban nem változtatott a tényen, hogy a három pontot megszerezte végül a birminghami együttes, így jelenleg kilenc pontos hátrányban vannak a bennmaradást érő 17. helytől! Soknak tűnik ez a kilenc egység, ám ha azt nézzük, hogy vasárnap kora délután a Newcastlet fogadják hatpontos kiesési rangadón, akkor egy mostani jó eredménnyel, s egy hétvégi sikerrel már újra élhetne a realitás az észak-angliai csapatnál!

Győzni azonban nem lesz egyszerű még hazai pályán sem, hiszen a Liverpool legyőzésével ismét lendületbe jövő Evertont fogadják! A hét elején Ancelotti csapatáról már itt a Guruban bővebben írtam, így ami új info, hogy végül a várakozásoknak megfelelően sikerrel vették a Southampton elleni párharcot is a Goodison Parkban! Úgy vélem, hogy a Szentek legyőzésén túl még a West Brom elleni három ponttal is számolnak Sigurdssonék, hiszen a BL-helyek elérése óriási motivációt adhat a "Karamelláknak", s idén tényleg játszik olyan jó focit az Everton, hogy akár megcsípjék a legrangosabb nemzetközi kupaszereplést érő helyek egyikét! Ráadásul most azért is lenne fontos mindhárom egység, mert jövő hétfőn a Stamford Bridgen a Chelsea már komolyan falat lesz a West Bromnál. Ha Ancelotti csapata itt most nyerni tudna, akkor talán teher nélkül, akár egy iksszel is elégedettek lennének londoni túrájukon.

Na de nem rohanok ennyire előre. Annyi bizonyos, hogy a csütörtöki esti párharcnak az Everton a favoritja, pláne ha hihetünk annak a ténynek, hogy idén hétközi fordulóban még nem tudott nyerni a West Brom, pedig 13 alkalommal kénytelenek voltak kedden, szerdán, vagy éppen csütörtökön pályára lépni! Ez mindenképpen a vendégeknek kedvező körülmény! Viszont a West Bromnak a közelmúltbeli, vereségmentes fordulók jelenthetnek kapaszkodót.

Talán a keret összetételét tekintve némiképp Allardyce áll jobban, mivel kevesebb sérült van elvileg a káderben. Kérdéses Robert Snodgrass játéka, s Kieran Gibbs sem biztos, hogy a tréner rendelkezésére tud állni. Illetve az is bekavarhat a levesbe, hogy az edző mennyire fog tartalékolni a Newcastle elleni hétvégi igen fontos kiesési rangadóra? Mert lássuk be, ha a két meccs közül bukni kell, akkor inkább ezen a mostani csörtén kellene pontokat hullajtaniuk...

Ancelotti kerete már inkább foghíjasabb, hiszen Yerry Mina és Jean-Philippe Gbamin biztosan nem lesz a pályán, de bizonytalan Seamus Coleman, Fabian Delph, Robin Olsen és Tom Davies szereplése is.

Amondó vagyok, hogy a több sérült ellenére - figyelembe véve a hétvégi forduló párosításait is -, itt most az Evertonnak lenne inkább szüksége a három pontra. Természetesen a West Brom nem hiszem, hogy engedi kicsúszni mindhárom pontot, de egy döntetlennel akár elégedetten vonulnának le a gyepről Allerdyce-ék. Viszont ennek eléréséhez gól fog kelleni, mert van olyan jó ez az Everton, hogy egyet legalább lőjjön, ám én ezúttal többet is várok tőlük! Kell ez a mostani három pont Ancelottiéknak!

Tipp: 1:2-re nyer az Everton

West Bromwich - Everton: Gólok száma - Felett/alatt tipp