A dohai torna döntőjét Garbine Muguruza és Petra Kvitova játssza. Számomra elég nagy meglepetésként hatott,hogy a cseh eljutott egészen a fináléig. Egymás elleni mérlegüket tekintve egyértelmű,hogy Kvitova javára billen a mérleg nyelve azonban szerencsére egy mérkőzésen nem ez a végső tényező.

Az hogy a spanyol itt van számomra egyáltalán nem meglepetés hiszen fokozatosan javul mérkőzésről mérkőzésre.

Ha valakit nem győz meg ennyi elég csak megnézni hogyan és milyen ellenfeleken át vezetett az útja Muguruzának. Az első körben a spanyol ellenfele az a Kudermatova volt aki élete legjobb félévén van túl. Óriási motivációval játszott Muguruza ezen a találkozón. A második szett végéig tartotta az adogatását itt azonban kissé szétesett fejben,de mindig meg tudott újulni ami kulcs elem lehet Kvitova ellen is. Jó ritmusban ütötte a labdákat és kellően dinamikusan mozgott.

A torna legnagyobb erőpróbája csak ezután következett Sabalenka személyében. Aki őt legyőzi nagy valószínűséggel a tornát is megnyeri ennek az állításnak az egyik felét Muguruza teljesítette is. Stílusra hasonló játékot képvisel Kvitova is azonban mozgásban sosem volt erős mai döntős ellenfele,hogy finoman fogalmazzak. Az adogatásai is fokozatosan javultak és ez hozta meg számára a sikert szerintem,mert a hibák és a nyerők mind a két oldalt elég hasonlóan alakultak. A másik félelmetes adat leginkább,hogy egy ilyen ágyúgolyó ellen képes volt ilyen magas szinten megtartani az adogatásait. Ezt követte a jó formában lévő görög Sakkari akit nemes egyszerűséggel lemosott a pályáról.

A cseh játékosnak jelentősen könnyebb sorsolása volt. Már eleve erőnyerő volt ezért csak a második körben csatlakozott a küzdelmekhez. Itt mérkőzött meg Pavlyucsenkovával aki az elmúlt egy évben bárkitől kikap. Következett Kontaveit aki a kötelező győzelmeket nagyon szépen hozza,de a legjobbak ellen sose megy neki a játék. Pegula ellen az első szettben óriási adok kapok zajlott még női szinten is elég szürreális volt. Sajnáltam az amerikait,mert a második szettben a fontos pontoknál gyermeteg hibákat vétett és oda ajándékozta Kvitovának a szettet. Kimozgatta Petrát többször,de ha nem képes befejezni a labdameneteket úgy nehéz nyerni.

A recept a spanyol kezében van hiszen ha Kvitova adogatásait pályán tartja és elkezdi mozgatni őt kétlem,hogy lenne rá válasza. Ezért egyértelmű spanyol sikert várok.

Muguruza, Garbiñe - Kvitova, Petra: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp