Elérkeztünk Rotterdamban a szombathoz, az elődöntők napjához. Nagy örömünkre a négy között Fucsovics Mártonnal, akiben mindig benne van a jó eredmény, de amit ezen a héten művelt az több, mint elismerésre méltó.

Bár az Opelka elleni három tie-breakes felvonásból álló ütközet után két, az eredményt tekintve simának tetsző mérkőzése akadt Davidovich Fokina és Tommy Paul ellen, aki látta az tudja iszonyatos energiákat kellett mozgosítania, elégetnie Marcinak, hogy végig irányítás alatt tartsa az összecsapásokat, "az ellenfél fejét a víz alá nyomva" a szorításból nem engedve. Mindez sikerült ám most egy igazi mumus következik számára.

Borna Coric is a szebbik arcát mutatja, megbízhatóan, leszorított hibaszázalékkal ütöget. A három főtáblás fellépést szettveszteség nélkül zárta, és az utolsó Nishikori elleni fellépésén ő is megmutatta, hogy az idegei a helyén vannak, hiszen két tie-breaket behúzva zárta le a mérkőzését.

Várhatunk ma egy ki-ki meccset, hosszú végjátékba torkollva, ám az is benne van a pakliban, hogy egy a tavalyi párizsi masterses meccse hajazót látunk, ahol végül Coric egy nagyon szoros első szettet megnyerve, kiszedte Fucsó méregfogát és egy könnyed második etappal zárta le a legutóbbi összecsapásukat. Örökmérlegük 3-0 -ás horvát fölényt mutat, ami sajnos ma is kihatással lehet az éles szituációkban. Fontos lesz megint az első szett, ahol ma is nagyon szoros végjátékot várhatunk.

Drukkolok Marcinak, de olyan érzésem van, mint tavaly ősszel a francia fővárosban vívott meccsükön. Mindketten egyben vannak mentálisan és fizikálisan is, az előnyt a már említett közös múltjukból merítheti Coric és ez a minimális különbség döntő faktorként, döntős továbbjutását is eredményezheti.

Coric, Borna - Fucsovics, Marton: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp