A portugál bajnokság az utolsó harmadához érkezett és már most látható hogy a dobogóért óriási küzdelem lesz. A bajnoki cím sorsa bár még nem jelenthető ki biztosra hogy eldőlt, de a Sporting közel 10 pontos előnye nagyon megnyugtatónak mondható és nehezen elképzelhető hogy ez a végére változzon. A nagyobb csata a 2.-3. helyért lesz a Braga, Porto, Benfica trió főszereplésével. A dobogó alsó fokai ugyanis még Bajnokok Ligája indulást érnek, ami ugye rengeteg pénzt is jelent a kasszába, amíg a 4.helyen végzett csapat csupán az újdonsült Konferencia Ligában indulhat ahol a bevételek a béka segge alatt vannak egy BL-hez képest.

A Porto ma egy lehetséges kiesőjelölthöz látogat akit mindenképpen ütniük kell ha szeretnének a végén Bajnokok Ligáját érő helyen végezni. A formájuk ugyan nem a legjobb (ennek köszönhető az 1,50 körüli odds) de a legutóbbi fordulóban az egész szezonban foghatatlan Sporting elleni remi és a mutatott játék (Sporting kapura sem lőtt 90p alatt) bizakodásra ad okot. Ma egy jóval szerényebb képességű, gyenge formában levő csapat ellen kellene győzniük úgy, hogy szinte a legjobb csapatát vezényelheti a pályára Conceicao hiszen csak egy védőjére Mbemba játékára nem számíthat.

A Gil Vicente ezzel szemben az utóbbi 10 bajnokijából 8-at elveszített. Nagyobb gond hogy az előző fordulóban a Tondela ellen két perc után mehetett zuhanyozni a védelem egyik alappillére és egyben csapatkapitányuk Ruben aki ma komoly hiányozó lesz így hátulról. Ez erősített meg abban a gondolatban hogy itt a Porto ma gólokkal nyerhet. Az előző meccseiken a sok döntetlen ellenére is többször lőtt kettőt a címvédő és annak ellenére várom ezt hogy tudjuk sorsdöntő meccsük következik kedden a Juventus ellen a BL-ben. Nem tartalékolhatnak mert akkor marad a Konf.Liga jövőre.

Tipp: 1-3

Gil Vicente - FC Porto: FC Porto által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp