Sokáig hezitáltam, hogy melyik tipp mellett tegyem le a voksom a mai nap játszandó Juventus - Lazio olaszországi első osztályú rangadó kapcsán, de végül a várható kezdőcsapatok megtekintése után, a "több mint 2,5 gól a mérkőzésen" opciót választottam. Van egy, még minden fronton harcban álló hazai csapatunk és van egy tulajdonképpen különösebb nyomás nélkül játszó vendégcsapatunk. A hazaiaknak, amellett hogy folyamatos eredménykényszer alatt kell játszaniuk, mit játszaniuk, nyerniük, még rangsorolniuk is kell, hogy adott pillanatban melyik sorozat a fontosabb számukra. A vendégeket ilyen nyomás nem terheli, ezért Ők most is felszabadultan és kicsit pihentebben vethetik bele magukat a küzdelembe.

"A Lazio egy nagyszerű csapat és minden erőnkkel arra fogunk összpontosítani, hogy nyerjünk, s csak ezt követően gondolunk a Portóra." - mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Andrea Pirlo. Igen, a helyében én is ezt mondtam volna, de lelke mélyén minden Juventus szurkoló tudja, hogy a jövő héten esedékes BL visszavágó a Portó ellen mindennél fontosabb jelenleg, a torinói klub számára. Nem hinném, hogy az amúgy is ezer sebből vérző "Zebrák" feláldoznák a hétvégi bajnokit egy esetleges BL nyolc közé jutásért. Ez pedig kimondva, kimondatlanul komoly esélyt jelenthet az egyébként is "nagyszerű csapatnak" aposztrofált Lazionak. A Spezia elleni hétközi bajnokijukat, az eredményre tekintve simán hozták a három nagyágyú (Ronaldo, Morata, Chiesa), egy-egy találatával Pirloék, de most egy jelentősen jobb játékerőt képviselő csapat látogat hozzájuk.

A Lazio tipikusan az a vendégalakulat, akik sohasem mennek feltartott kézzel élmezőnybe tartozó csapathoz. Hamarabb elbuknak egy Bologna szintű csapattal szemben egy mezei bajnokit sem mint könnyen adják a bőrüket egy élcsapatnak. Mind a két idegenbeli milánói rangadójukon harcosan, gólra törően játszottak Simone Inzaghi fiai, igaz az nem párosult pontszerzéssel. Az Atalanta már biztos, hogy nem emlegeti Immobile-éket a kedvenc ellenfeleik közé és igazság szerint a Juventusnak sem minden közelmúltbeli mérkőzés a kirakatmeccse ellenük. A Torino elleni hétközi bajnokijuk korunk járványa miatt elmaradt az égszínkékeknek, ezért kipihenten, szellemileg és fizikailag is frissen vethetik bele magukat a rangadóba.

Vendéggólokra irányulva, volt egy nagyon merész gondolatom erre a mérkőzésre, de elvetettem. Inkább maradok a gyakoriságnál és a realitásnál a párharcot illetően.

Juventus - Lazio: Gólok száma - Felett/alatt tipp