A legjobb ATP játékosok megint keletnek vették az irányt és a napos Doha pályáin ütik a sárga labdát.

Két a múlt héten hamar búcsúztatott versenyzői ütközik az általam választott párosításban.

Az amerikai Opelkát, óriási küzdelemben, három tie-breakes csatában a mi hazánkfia, a Rotterdamban nagy hetet nyújtó Fucsovics Marci ütötte el a továbbjutástól, Bautista-Agutot, pedig egy előző hetes tornadöntőig menetelés fárasztotta olyannyira, hogy honfitársa Davidovich-Fokina egyből ráérzett a sebezhetőségére.

Új hét új remények, pihent állapot és kellő ráhangolódás, most ezek a tényezők ideális alapot adhatnak mindkét fél részére.

Mit várhatunk? Opelka óriási szerváit, melyet iszonyatos kezelni, játékban pedig Bautista-Agut fix, magabiztos játékát. Ezek a tényezők egy szokásos hozzú játékszámú meccset ígérnek.

Opelka szinte kivétel nélkül, minden összecsapásán játszik tie-breakes szettet, nem csoda ezeket a nagy szervákat nehéz breakelni. Idei öt fellépésén, mindegyik meccsén volt tie és ezeken összesen 10! rövidítést játszott le, ez több, mint "jelző" adat.

Ugyan Bautista-Agut megbízható játékos, de neki is megfog gyűlni a szervákkal a baja, idegileg is megterhelő lesz a spanyol számára a mai fellépés, minden adódó break lehetőséget meg kell becsülnie, erről Fucsovics Marci is mesélhetne neki.

Eddig kétszer találkoztak, egy-egy a mérleg. Két éve a shanghai-i Mastersen egy 7:5 -ös szett úszott be a képbe, míg ugyanabban az esztendőben Baselben csupa 6:3 -as, három szettest vívtak. Azóta csak még jobb szervákat tett össze a két méter feletti amerikai, ami újra szoros meccset és tie-breakes izgalmakat ígér, mindez pedig egy hosszabb mérkőzést is egyben.

Opelka, Reilly - Bautista-Agut, Roberto: Játékok száma - Felett/alatt tipp