Bár ez a meccs csak pénteken lesz, e sorok meg hétfőn délelőtt születnek, az itt leírt gondolatok változni nem fognak a fejemben.

Szóval Levante-Valencia.

Őszi meccsük legtöbb mozdulata itt van előttem, ahogy Morales már az első percben gólt lő, ahogy a Levante bolondot csinál a Valenciából, és ahogy kétszer vezet, de mégis kikap 4-2-re. Annyira vegytiszta futball volt, amilyet ritkán látni. A Levante gyönyörű futballt mutatott be előre, más kérdés, hogy védekezést illetően a Valencia négy lövésből lőtt négy gólt, és ebben nem sok túlzás van, mert kb pont annyi komoly akciójuk volt, ahány góljuk.

Eltelt pár hónap.

Az előző körben megtörtént olyasmi, amire szintén ritkán van példa. A Valencia négy játékosa gyűjtött sárgát (ez még csak-csak előfordul), de mind a négy olyan volt, aki egy lapnyira volt az eltiltástól. Mind alapember. Gayá a védelemből esik ki, Racic az ütköző, Soler a mindenes, de Gomez is kiszáll, aki az első számú 9-es.

Gameiro jön előre, Guedes talán kezdő lesz, legutóbb gólt lőtt, de látszott rajta a rozsda. Wass is kezdő, jöhet Racic helyére. Lényeg a lényeg, fel lesz forgatva a Valencia, és lehet készíteni a benny hill zenét, lesznek vicces pillanatok.

Kizárt, hogy a Levante 45 perc alatt ne csináljon bohócot a városi riválisból. Lesz pár napja a csapatnak, hogy rápihenjen erre a derbire, mert a Levantén a hétvégi Sociedad elleni meccsen látszott a kupameccs miatti fáradtság. Kérdezhetnétek, hogy akkor miért nem a Levante gólokra megyek? Mehetnék arra is, de ha elviszi a hév a hazai csapatot, akkor járhat úgy, ahogy ősszel. Ettől függetlenül én nem lennék meglepve, ha a Levante komolyan megütné a városi riválist. Gólgazdag, eseménydús meccsre számítok. Általában negyed óra sem kell a gólhoz nekik egymás elleni meccseken mostanában, de a közelmúltban volt meccsük, amikor az első, és olyan, amikor a 2. perc hozta meg a gólt, ezek meg ilyen kézilabdás dolgok. Remélem, a liga küld egy lapok és tizik szempontjából potens sporit, és akkor sokáig emlékezetes meccset látunk!

Levante - Valencia: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp