Talán nem én vagyok az egyetlen, akit nem igazán mozgat meg sem foci-fanként, sem sportfogadóként az Európa Liga. amolyan szükséges rossz a BL és a bajnokik között, de azért arra jó, hogy aki szeretne, élőben focit nézzen csütörtök este.

Abban bízom, hogy a Sahtar azért picit komolyabban veszi a szériát, mint én, és ha már ide pottyant, akkor mindent megtesz, hogy minél előrébb jusson. Én a Sahtart egész meccsen egyszer láttam idén, amikor bolondot csinált a Real Madridból, az meg elég szépen beégett az emlékeimbe, így abból táplálkozom.

Az AS Roma együttesét sokszor láttam, voltak jobb és rosszabb meccseik, de én nem tartom annyira erős matériának, amikor komolyabb csapattal találkoznak, rendre a bizonyos testrész kellemetlenebbik végére kerül a fővárosi csapat. A Serie A-ban top csapatokat képtelen megverni, gólt, vagy sokkal inkább gólokat meg rendre kap.

Márpedig a Sahtar tudja azt a focit, amit pl. egy Atalanta tud. Ez a brazil légiósokkal operáló együttes simán top4-es lenne a Serie A-ban. Képesek gyors focit játszani, gyorsabbat, mint amilyenhez az AS Roma Serie A-ban szokott. Sokkal jobban áll a Sahtar sérülések, fertőződések terén, mint az említett Real elleni meccsen, hisz alig-alig van hiányzó. Moraes, Maicom, Marlos, Taison... mind-mind készek a bevetésre. Közben az AS Roma védelmének közepén ott a Smalling srác, akit ezek a vérördögök a földön simán megforgatnak. A Sahtar támadójátéka inkább brazilos, inkább a földön operálnak, térd alatt jár a labda, ott meg Smalling annyira nem erős, mintha légi párbajokat kéne vívni. A Sahtar biztosan úgy megy az Olimpicóba, hogy lőjön gólt vagy gólokat idegenben, egyébként sem az a fajta, amely végigvédekezi a meccseit. Ezt az AS Romát nagyon könnyen meg lehet kontrázni. Ráadásul az is jellemző Peresékre, hogy akkor is mennek előre, amikor 10-ből 9 csapat már a vezetést őrizgetné. Közel 1.50-ért nekem a nap tippje a Sahtar-gól, és már most szidom magam, hogy miért nem az első félidős góljukat húztam...

Roma - Shakhtar Donetsk: Shakhtar Donetsk által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp