Az előzetes várakozásokkal ellentétben erre az ágra, Dohában erre az elődöntős pozícióra inkább egy Shapovalov - Federer meccset vártak a rendezők, ám az élet és a versenytársak máshogy gondolták, átírták a történetet.

Nálam Fritz volt a tipp Shapovalov ellen, aki ebben az esztendőben stabilabbnak tűnt, mint a kanadai. Nos egy-ki-ki meccsbe kerültek bele, ahol a jobb koncentráltság döntött.

Fritz remekül szervált, első adogatásait 72% -ban ütötte be és mellé 11 ászt is ütött, ennek is köszönhette a felülkerekedését.

Basilashvili iszonyat mélységből próbálja felküzdeni magát. Az utóbi időszakban még meccset is alig nyert, úgy néz ki a dohai környezet, ahol szeret játszani és a kedvezőbb első két körös sorsolás is segítette. Millman és Jaziri sincs topon, ellenük tudott kisebb önbizalom töltetet csöpögtetni magába grúz.

Federer ellen, kihasználta, hogy a svájci fenomén még nem volt teljesen stabil a bő egy éves kihagyása után, meccslabdát hárítva sikerült életreszóló élményt szereznie magának. Egy teljesen összerakott, fitt Federer ellen nem kérdés, nem lett volna ilyen sansza.

Fritz személyében viszont egy maximálisan koncentrált, sikeréhes, önbizalom terén feljebb járó rivális érkezik majd. Ez már egy nagy erőpróba, itt nincs játék hiány az ellenfélnél, kőkemény adogatásokra, fix alapvonal játékra kell felkészülni a kaukázusinak. Szerintem még nem tart ott fejben, hogy ezt a ki-ki "lövöldözős" csatát behúzza.

Eddigi egy találkozásukat az amerikai húzta be egy 2017 -es chengdui fellépésen. Most is hasonló eredményt - maximum egy Basilashvili szettet- várok.

Fritz, Taylor - Basilashvili, Nikoloz: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp