Gareth Ainsworth csapata hosszú idő után újra pontot, mitöbb győzelmet ünnepelhetett bajnoki mérkőzésen. Ez a siker jól jött nekik de hosszú távon lehet hogy semmit sem fog számítani az eddigi összességében pocsék teljesítményük végett. A bennmaradást jelentő 21.hely ugyanis jelenleg továbbra is kilenc egységre van, ráadásul a Sheffield Wednesday 1, a Rotherdam pedig három(!!) mérkőzéssel játszott kevesebbet mint ők így a hajrához érkezve kilátástalan a helyzet. Menekülés a győzelembe, ez a taktika lehet maximum kifizetődő, döntetlenekkel ugyanis céljukat aligha fogják elérni. Nagyon nehéz lesz ez úgy, hogy képtelenek betalálni, nincs egy konstans jó teljesítményt nyújtó támadójuk és bármely felállásban küldi is őket pályára Ainsworth, az nem nagyon akar működni. Persze vannak kivételek mint minden csapat életébe, ilyen a Preston elleni első félidő ahol lefocizták ellenfelüket és végülis megérdemelten győztek. De ez a siker csak még jobban erősíti bennem azt hogy vendég győzelem születik ugyanis nem jellemző rájuk hogy kétszer egymás után nyerni tudnának, csupán egyszer októberben a szezon kezdetén fordult ez elő velük.

Ami nagyobb gond hogy a liga egyik hanem a legjobb formában levő csapata lesz az ellenfelük. Ismael három védős rendszere már bő egy hónapja ugyanis elképesztő jól működik. Veretlenségi sorozatuk már kilenc mérkőzést ölel fel, amiből csupán egyszer hullajtottak el két egységet a Rooney irányította Derby ellen. A védelmük nagyon jól zár, emellett pedig 16 gólt vertek. Kiemelkedő eredményt Morris teljesítménye jelentette aki csereként beállva szerzett az egy hónap alatt 5 gólt is amivel értékes pontokat gyűjtött csapatának. Jelen formájában a csapat egyértelmű célja a feljutás és így az egyik Playoff hely megszerzése. Ahogy most játszanak csalódás és egyben meglepő is lenne ha nem érnének oda a 3.-6. hely egyikére.

Azt gondolom hogy a Wycombe tudja és érzi hogy többet kell kockáztatnia a hátralevő meccseken így egy még lazább védekezést könnyedebben törhetnek át Morrisék és minimum két dugót várok tőlük. Ősszel nagy mezőnyfölény mellett 2:1-re győzött a Barsnley amihez hasonló eredményt várok.

Tipp: 1-2

Wycombe Wanderers - Barnsley: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp