Szentpéterváron az elmúlt esztendőkhöz képest viszonylag gyenge mezőny jött létre. Főleg orosz játékosok maradtak a legjobb nyolcra, illetve egyedüli külföldiként a román Cristian. Ettől függetlenül ezúttal rá fogadnék.

Svetlana Kuznetsova lesz a román ellenfele, aki eddig egy körön van túl méghozzá a kínai Xinyu Wang ellen. A négy 200-ban lévő Wang közül talán ő teljesít egyelőre a leggyengébben, azonban ez a leállás óta mindegyik kínai teniszezőre igaz, miután elég sokáig otthon dekkoltak korlátozott edzés lehetőségekkel. Elég csak megnézni a tavaly berobbanó Xiyu Wangot, vagy a már korábban felfedezett Qiang Wangot. Ami a lényeg, hogy a kínai elleni 6-1, 7-5 nem éppen mérvadó, egy kis koncentrálással és szerencsével a második szett csíphető lett volna számára. Kuznetsova se áll valami jól idén eredményekben amúgy, az itteni vereségével tüntette el a negatív mérlegét és így most 4-4 a győzelem - vereség mutatója. Wangon kívül két szettben egyedül a visszavonulását fontolgató Strycovát tudta csak megverni, míg kijózanító vereségből is van bőven. Hiába, az idő kereke nem visszaforgatható a 35 éves játékos számára sem.

A tippem erőssége azonban nem is Kuznetsova formájában rejlik, hanem inkább az ellenfele játékában. Cristian szárnyal eddig Oroszországban és ez a lendület a következő körben is kitarthat, miután Kuznetsova közel sem verhetetlen most. Kezdjünk is pár fontos ténnyel Cristiant illetően: kedvenc borítása ez a fedett kemény, a 180-as első szervákra is képes a román, illetve az előző körben egy jó formában játszó Ostapenkót vert meg! Meglepett a sikere a lett ellen, mivel láttam Ostapenkónak a Badosa elleni meccsét és ott kiválóan játszott, sőt, azt kell hogy mondjam, hogy nem is esett sokat a játéka Cristian ellen! A románnak nagyon jöttek a nyerők, míg az említett gyors szervákkal gyakran kihúzta magát a pácból. Egyébként ez a teljesítmény tőle nem teljesen meglepő: tavaly Lyonban hasonló körülmények (fedett kemény) között a friss AO győztes Sonya Kenint is megszorongatta és mindössze döntő szett 6-4-re nyert az amerikai. A meccs utáni interjúban elmondta, hogy idén ennyire jól még nem játszott, pedig januárban döntőzött Franciaországban ITF szinten. Na milyen körülmények között? Kemény fedett. Az oddsokból viszont az jön le, hogy a románnak itt nincs sok keresnivalója ezen a meccsen, azonban én ezzel nem értek ezúttal egyet.

Cristian, Jaqueline Adina - Kuznetsova, Svetlana: Szett hendikeppel - Hendikep tipp