Biellaban már a második hetet nyomják a teniszezők egy amolyan "buborék" rendszerben. Ennek a "bentlakásos módinak" Bachinger az egyik "lakója", aki már a múlt héten is nyomta a biellai I. sorozatban, alaposan megszokhatta a körülményeket és láss csodát erre a hétre nem véletlen, hogy itt láthatjuk az elődöntőben.

A némettel ellentétben a francia Bonzi csak a Biella 2.0. sorozatban indulet el. Mindhárom találkozóján, sorban Rodionov, Kamke, Bourgue, ha két vagy három szettben is, de hosszú meccseket játszott, rendre egy-egy tie-breakkel megspékelve.

Bachinger ráadásul az előző körben alaposan rápihenhetett a szombati "szemifináléra", hiszen Ofner az első szett 7:6 után, a második felvonás elején bedobta a törölközőt. A germánnak megfelelő volt egy átmozgatásra a pénteki megjelenés.

Bachinger kedvenc borításán, a legjobb feltételek mellett, teremben játszhat, ráadásul szokott körülmények között. A múlt heti győztes Andreas Seppit is sikerült két szettben felülmúlnia, ami azt jelzi számomra, hogy csúcsközeli állapotához közeledik.

Bonzi bár fiatalabb és energikus teniszt játszik, ezen a héten nem tűnt kellően élesnek, amit a tejfelszőke ellenfele kihasználhat.

Egyetlen budapesti 2017 -es randevújukról, egy terembéli Challenger torna keretein belülről is a németnek vannak kellemes emlékei, akkor 7:6,6:2 -vel pipálta ki a gallt Bachinger.

Szombaton sem lesz egyszerű győznie Matthiasnak, de látva a heti teljesítményeket nálam Bachinger ezen a szorzón mindenképpen értéket jelent. Szoros szettekben várom a német döntőbe jutását.

Bachinger, Matthias - Bonzi, Benjamin: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp