Érdekes, élményekkel teli héttel szolgált a dubaii 5000 -es ATP Tour. Ki hitte volna, hogy a kvalis dél-afrikai Lloyd Harris és a tavaly még Balázs Attila által Challenger Torna bangkoki döntőjében legyőzött oszétiai Aslan karatsev játszhatja a finálét.

Mindketten megérdemelték a döntőt mivel fejben sikerült ellenfeleik fölé kerekdniük. Lloyd Harris küzdeni akarását dícsérhetjük, számos helyzetben, akár az O'Connell elleni első körben (szett és break hátrány), akár a Shapovalov elleni elődöntőn is vert helyzetből, alulról feltőrve tudott győzedelmeskedni. tegyük azért hozzá Shapovalov alaposan segítette őt, a kanadai látványosan rosszul kezelte a nyerési lehetőséget és elizgulta az elődöntőt.

Karatsev belement a Rublev elleni ütőpárbajba szó szerint. Az első szettben lepüfölte a honfitársát a pályáról szó szerint, a másodikat a szett végjátékában a kettős hibáival odaajándékozta, a harmadikban pedig megmutatta, hogy fizikálisan is renben van. Kétszer is breakelte Rublevet, igaz az első meccsért adogatásnál még izgult, de a második lehetőségnél csak kiszenvedte a boldogságot jelentő diadalt.

Ebben a döntőben nálam egyértelmű favorit Karatsev. Az elődöntős produkciókból kiindulva elsődlegesen. Harrisből nagyon sokat kivett a slejtezőkkel teli hét (hetet mérkőzött), látható volt mindez Shapo ellen is, de a kanadai a kulcsszituációkban megkegyelmezett neki.

Karatsevnek úgymond a Rublev elleni volt a döntő. A honfitárs elleni diadal pedig csak újabb önbizalomtöltetet adhat neki, ezzel pedig élete első ATP500 -as tornáját nyerheti a kicsit elnyűtt Harris ellenében.

Harris, Lloyd - Karatsev, Aslan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp