Szerintem az osztrák Bundesliga legjobban várt mérkőzésére kerül sor ma délután. A LASK apró építkezéssel próbál a sokkal előrébb járó Salzburg nyomába eredni. Egyre szebb eredményeket érnek el, tavaly már a nemzetközi kupában is megráncigálták a nagyok bajszát. Most a Raiffeisen Arénában csapnak össze komoly tét nélkül, mivel mindketten bejutottak már a rájátszásba, tehát a felsőházba. Épp ezért lesz egy nappal korábban a többi meccsnél, mivel teljesen mindegy, milyen eredménnyel zárul. Tehát semmi tét, csak a presztízs. Annyi tétje van, hogy az alapszakaszi pontok feleződnek, és nem mindegy, ki hány pontot visz magával a rájátszásra. Kérdésesnek tartom, hogy ez mennyi motivációt jelent ebben a helyzetben.

Utolsó 10 mérkőzésükből 8 overrel zárult, gondolhatjuk, hogy most egy tét nélküli meccsen, mit fognak csinálni.

A Salzburg honlapját böngészve feltűnt, hogy komolyan veszik a meccset. Még 12 mérkőzése van vissza a Red Bullnak a szezonból, amiből 4-szer játszanak a LASK-al. Ez alapján is kijelenthetjük, hogy a legnagyobb vetélytársuk, hiszen a kupadöntőben is ellenük lépnek pályára.

Állítólag a LASK játékrendszert cserél mostanában, legalábbis a salzburgiak szerint. Maradt a 3-4-3-s felállás, de elmozdultak a nagyobb labdabirtoklás felé. Egyre hangsúlyozottabbak a pontrúgások (szöglet, szabadrúgás), ebből nagyon veszélyes helyzeteket teremtenek.

Legutóbb a Red Bull Arénában nyert a Salzburg 3-1-re Patson Daka, Mergim Berisha és Enock Mwepu góljával. Mindhárman ott lesznek most is. A Salzburg játékosok pihentek, hiszen már másodszor nem volt ún. „angol hetük”. Egyedüli sérültjük Alexander Walke kapus, aki nem pótolhatatlan.

A LASK honlapja nem túl informatív, onnan sok infót nem lehetett szerezni. Egyéb honlapok szerint Petar Filipovic (védő), Andreas Gruber (középpályás), Mamoudou Karamoko (csatár), Marko Raguz (csatár) és Mattias Succar (csatár) sérültek, de egyiket sem tartom jelentősnek, mivel régóta harcképtelen arcokról van szó. Nélkülük is képes a jó játékra a LASK.

Én tehát gólokra szavazok, mint minden Salzburg-mérkőzésen. Nem lehetetlen küldetés a legalább három találat. Nem tudom, miért emelkedik enyhén a szorzó. Való igaz, hogy lehet egy unalmas forgatókönyv is, amikor egyikük sem kockáztat egy kupadöntő előtt, de szerintem inkább edzőmeccs jellegű sok gólos meccs lesz.

LASK Linz - Red Bull Salzburg: Gólok száma - Felett/alatt tipp