Ahogyan illő a nagy Oroszországban, a heti WTA Tour szentpétervári fináléját két orosz lány vvíja.

Mind Gasparyan, mind a két éve még a TOP10 ajtaján dörömbolő Kasatkina is mélyebbről küzdötte vissza magát. Sérülések formaingadozások vetették vissza az orosz lányokat, de ezen a héten mindketten megmutatták, hogy nem aludt ki még a tűz belőlük és igenis a parazsat is fellehet újra hevíteni.

A fővárosban született Margarita gasparyan a héten magabiztosan teljesített, egyedül a nyitófordulóban Mladenovic ellen bukta az első szettet tie-breakben, de azután 6:1,6:1 -el lemosta a cári városba látogató Kristinát. Siniakovát, Alexandrovát és az elődöntőben Zvonarevát is szettveszteség nélkül, a bukik által rendre underdogként jelölve verte meg.

Játéka rendkívül agresszív, nagy pontosságot, koncentrációt kíván, mivel ilyen ütőerősség mellett könnyen elszáll a kéz, ha nincsen mentális "tisztasság".

Nos ez a koncentráltság párosult ezen a héten Gasparyannal és ez eredményezte, hogy a favoritokat rendre félre tette az útból.

Kasatkina éledezése is látványos. Ám neki a hete sokkal kacifántosabbra sikeredett.

A Tauson elleni első fordulót két etapban megoldotta, de utána rendre kaparnia kellett a mindig elvesztett első szettek után. Sasnovich, Kudermetova és Kuznetsova (érdekesség, hogy ő ellenkezőleg ezen a három meccsen abszolút favorit volt a bukinál) ellen is beragadt a rajtnál, ilyen elalvást pedig a bomba ütő formában lévő Gasparyan ellen nem engedhet majd meg.

Nálam ez a meccs alapvetően ki-ki kategória. Ám ezen a szorzón és látva Gasparyan ellentmondást nem tűrő játékát mindenképp Margarita oldalán van az érték. Ő picit sem betlizett a héten, míg Kasatkina kihagyásait 1:6 -os szettekkel büntették az ellenfelek. Kitartok a nagy hetet produkáló Gasparyan mellett és azt mondom az ötödik underdogos meccsét is behúzza ma a fináléban!

Gasparyan, M - Kasatkina, Daria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp