A svájci bajnokság nem túl izgalmas, mivel a Young Boys toronymagasan vezeti a tabellát, 17 ponttal megy a második Servette előtt. Nagyjából ugyanaz a helyzet náluk, mint a magyar NB1-ben. Van egy kimagasló csapat az élen, a többiek pedig lőtávolon kívül harcolnak a második helyért. Annyira nagy a tülekedés, hogy 11 fordulóval a vége előtt, még bárki kieshet, de bárki elérheti a második helyet (persze matematikailag). Még a 8. helyen álló Luzern is befuthat egy jó hajrával. A Zürich 6. helyen áll 33 ponttal, de egy mai győzelemmel máris a 3. helyen találná magát, ami már nemzetközi kupahelyet jelentene. A Young Boyson kívül tehát mindenki halálkomolyan veszi a meccseket, mert minden pont számít számukra. A YB-nek még úgy is hatalmas az előnye, hogy az utolsó négy fordulóban csak döntetlent ért el, láthatóan nem bírták a kettős megterhelést, amit az Európa Liga szereplés okozott.

A legutóbbi St. Gallen elleni bajnoki meccsüket néztem, képesek nagyon gyengén játszani a meccsek bizonyos periódusaiban. Az Ajax elleni kettős vereség miatt bizonyosan fáradtabbak a játékosok, mint a svájci ellenfeleik. Ez látszott már a St. Gallen is. Aztán amikor égni kezd a ház, akkor megrázzák magukat, és gyorsan ritmust váltanak. Ilyenkor felborul a pálya, és előbb-utóbb kapnak egy büntetőt, vagy bebrusztolnak pár gólt. Ez volt legutóbb is, ahol iszonyú mákkal mentették meg a pontot. Nsame kihagyta a büntetőjüket, de a spori visszafújta, és az ismétlést már nem hibázta el.

Egy szó mint száz, a Young Boys a svájci Fradi. Felette állnak a többi csapatnak, de a nagy előny elbizakodottá teszi őket, ami gyakran megbosszulja magát. Ezt várom most is: a Zürich nem rossz csapat, képes meglepni a YB-t. Én tehát azt várom, hogy lesz legalább 3 gól a meccsen.

Young Boys - FC Zürich: Gólok száma - Felett/alatt tipp