Holvannak már a Verpakovskis féle idők ... , Lettország, a mi csoportunkból (Svédo., Letto., Lengyelo., Magyaro., San Marino volt a csoport végeredménye) jutott tovább, majd a törökök ellen oda-visszavágós play-offban kvalifikálta magát a 2004 -es portugál kontinensvidalra.

Azóta csak lefelé menet van jelen a lett fociban, a válogatottjuk pedig oda "züllött", hogy a leggyengébb szigetlakókkal veszik egy kalap alá és az utolsó, utolsóelőtti kalapokból soroslják a nevét.

Bár Montenegró sem most éli az elmúlt bő 15 évének a virágkorát (nem is olyan rég pótselejtezőztek is az angolokkal), de játékos minőségben jóval előrébb tartanak a balti riválisukkal szemben.

Hát a minőséggel van baj a letteknél. A mindössze 39 éves szövetségi kapitány Dainis Kazakevics nem rendelkezik góllövő csatárokkal, ami az eredményeikben alaposan megmutatkozik. Számottevő válogatottnak egyszerűen nem tudnak gólt rúgni, kivéve San Marino és Andorra, igaz otthon legutóbb tavaly szeptemberben nekik sem rúgtak. Az elmúlt két évben a hazai 8 meccsükön összvissz két gólt szereztek. Egyiket a C csapatukkal kiálló akkor már az Eb -re kijutó osztrákok ellen, a másikat Feröer-szigeteknek.

Montenegró sem bővelkedik találatokban az idegenbeli fellépésein, viszont a védekezése kellően masszív, ahhoz, hogy a szerényebb képességű ellenfeleikkel szemben megőrizzék a kapujukat a góltól. Az őszi nemzetek ligája meccseken ez sikerült is. Cipruson 2-0, Luxemburgban 1-0 és Bakuban az azeriekkel szemben egy 0-0 -t sikerült elérniük.

Úgy vélem a mai sem a gólzáporról fog szólni és az MTK kapusa, Milan Mijatovic ma is összehozza a "Clean sheet -t". Tippem: 0-0, 0-1 vagy 0-2

Lettország - Montenegró: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp