Ma este már meg is kezdődik a világbajnoki selejtezősorozat. A G csoportban Norvégia látogat Gibraltárra. Kifejezetten erős csoportnak tekinthető ez, hiszen Hollandia és Törökország mellett Lettország és Montenegró is itt játszik, ők ketten pedig mindig kiszámíthatatlanok. Mindenképp fontos egy jó kezdés mindegyik válogatottnak. Norvégia ezután márciusban otthon játszik a törökökkel, majd utaznak Montenegróba. A csapatot többé-kevésbé ismerhetjük, már korántsem olyan erősek, mint 15 évvel ezelőtt. Van egy Tokmac nevű játékosuk, meg egy Haaland, de a többi nem jobb a magyar átlagnál. Persze emellett megjegyzendő, hogy fiatal csapatot építenek Odegaardal és Haugével megspékelve, tehát van bennük potenciál. Tavaly a Nemzetek Ligájának B-csoportjában küzdöttek, Ausztria mögött a második helyen végeztek. Ők voltak a csoportban a legtöbb gólt szerzett csapat.

Gibraltár a Nemzetek Ligájában a legalacsonyabb osztályban szerepelt. A D-csoport első helyén végeztek San Marinót és Liechtensteint megelőzve.

Ami miatt úgy gondolom, hogy lehet a norvégok oldalán négy gól az, hogy Gibraltár ilyen erősségű csapatok ellen rendre gyengén szerepel. Hazai pályán Svájc 6 gólt lőtt nekik, Grúzia 3-at, Dánia szintén 6-ot. Ezekkel a csapatokkal azért egy szinten van a norvég válogatott, és ne felejtsük el, hogy van egy Haalandjuk, aki ipari mennyiségben termeli a gólokat. Stale Solbakken az új szövetségi kapitány, aki Lars Lagerbacktől vette át a stafétát. Mindenképp látványos bemutatkozás szükséges, amihez kiváló lehetőség a gibraltári csapat péppé verése. Szerintem lőhet négy gólt a norvég válogatott.

Gibraltar - Norvégia: Norvégia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp